The-Institutessss

Както беше написал един колега: „Няма момент, в който Джеймс Франко да не снима филм“. След като взе участие в „Защо точно той?“ и „Sausage Party”, Франко вече е заредил няколко проекта. Като за начало „В неравна борба“ по Джон Стайнбек, както и провокативните „Goat”, „King Cobra” и „I Am Michael”. Това, разбира се, е крайно недостатъчно за един продуктивен творец като него, така че в списъка добавяме и трилъра „The Institute”.Филмът е режисиран съвместно от Памела Романовски и Франко и е базиран по действителни събития.

Действието се развива в Балтимор през 19 век и разказва за Изабел Портър (Али Галерани), която, покосена от внезапната смърт на родителите си, се записва в Rosewood Institute. Там момичето е подложено на странни, все по-насилствени псевдонаучни практики, включващи експерименти за модификация на личността, промиване на мозък и мисловен контрол. Изабел трябва да избяга от хватката на докторите и да въздаде отмъщение, в противен случай, ще бъде изгубена завинаги.

Вижте първия трейлър:

Изглежда като телевизионна евтинийка, но същевременно ни печели с шантавата и доста страшничка история (може би и това „по действителен случай“ работи в случая). Последните кадри са доста смущаващи и може би кулминацията на филма ще предложи нещо достатъчно кърваво и ефектно, за да не го забравим след десет минути. Нямаме против да гледаме независими продукции без особена претенция, даже напротив, стига да има компенсиращи качества. Надяваме се случаят да е такъв.

В заключение ви оставяме с един доста сполучлив плакат:

The-Institute-Poster

Премиерата на „The Institute” е 3 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *