Въпреки желанието ни да гледаме постоянно иновативни и различни филми, всъщност истината е, че винаги сме привлечени към произведения, които следват правилата на жанра си и просто успяват да ги използват по най-добрия начин. Особено, когато става въпрос за дебюти, това всъщност е отлична стратегия – режисьорът да си избере жанр, към който има личен афинитет и да го използва, за да изгрее на сцената. Когато освен това цял живот си гледал как се правят жанрови филми, това със сигурност е още един бонус.

Излезе нов трейлър на The Watchers, дебюта на Ишана Найт Шамалан, дъщеря на всеизвестния М. Найт Шамалан. Найт е продуцент на филма, но Ишана е автор на сценария и режисьор, така че със сигурност ще успеем да видим на какво е способна и дали време-пространствения континуум може да понесе двама творци с фамилията Шамалан да работят едновременно.

The Watchers разказва историята на 28-годишната Мина, изиграна от винаги симпатичната Дакота Фанинг, която се изгубва в далечна ирландска гора и случайно попада на убежище, където обаче мистериозни същества наблюдават нея и още трима души през нощта.

Вижте новия трейлър сега:

Докато предишният тийзър искаше повече да ни покаже атмосферата и мистерията на The Watchers, този разкрива малко повече подробности за главната героиня, която се занимава с някакъв тип измами – дали по креативни причини или за лична облага, предстои да разберем. Освен това трейлърът в много по-голяма степен показва, че това е филм, който наистина използва всички (понякога евтини) трикове на жанра, като бърз монтаж и аудио ефекти, целящи само и единствено да те стреснат. И както нямаме нищо против да се използват тези трикове – те са там с причина и са ефективни, когато са използвани добре, в същото време винаги сме се дразнели на хоръри, състоящи се просто от „jump scares” и никаква друга субстанция. Предстои да разберем дали младата Шамалан е намерила баланс между тези две крайности.

The Watchers е режисиран от Ишана Шамалан, която е адаптирала сценария от едноименния роман на А. М. Шайн. В главните роли са Дакота Фанинг, Джорджина Кембъл, Оливър Финеган и Олуен Фоуер.

Премиерата е насрочена за 12 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *