Project X

The party you’ve only dreamed about.

Вярно си е, още миналия път, когато ви представихме тийзър трейлъра на продуцираната от Тод Филипс („Old School” и двата „Ергенски запоя”) „found-footage” комедия „Project X” („Проектът Х”), споделихме, че винаги сме си мечтали да присъстваме на такава парти-вакханалия, каквато спретват тримата главни герои на филма – разбира се, с уговорката нещата да не се развиват на наш терен.

Въпросът обаче е: това, че искаме да присъстваме на подобно нещо, означава ли, че бихме го гледали на филм? Съдейки по вече споменатия тийзър и по пълния трейлър, който можете да видите по-долу, отговорът е по-скоро да.

Въпреки че през последните няколко години „found-footage” стилът се превърна в истинска досада (особено при хорър филмите), ние смятаме, че приложен към тийнейджърска алкохолна комедия, може да донесе известни ползи. Това, което не разбираме обаче, е защо освен този похват в конкретния трейлър трябва да използва и друг от запазените елементи на хорър филмите в последно време – коментари (реакции) на публиката? Всъщност знаем, но просто не сме доволни.

А сега вижте и новия плакат на филма, който чрез буквална символика внушава, че „Project X” е Светият Граал на парти филмите.

Project X - плакат

Режисьор на „Project X” е дебютантът Нима Ноуризад, а сценарият е дело на Мат Дрейк („Necessary Death of Charlie Countryman”) и Майкъл Бакол („Scott Pilgrim vs. the World”, „21 Jump Street). В ролите са Майлс Телър, Оливър Купър, Джонатан Даниел Браун, Кърби Блис Блантън, Дакс Флейм, Никол О’Конър и Алексис Кнап.

Българската премиера е 16 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Егати пауъра! Не знам досега къде съм бил, че за пръв път го чувам, но ми изглежда дяволски добре 🙂

  2. Стискаме палци. Имаме нужда от свежа пиянска комедия, в годината, в която ще ни тровят с новия „Американски Пай“. 🙂