Джеймс Франко – режисьорът, има над 15 филма в кариерата си. Десет други са в постпродукция. Оставаме безмълвни пред подобна творческа енергия. Критиката към заглавията, видели бял свят, не е особено ласкава. Повечето филми се захващат с теми за неразбрани поети или са адаптации по романи на Стайнбек, Фокнър, Буковски и Маккарти, но така и не успяват да се възползват от пълния тематичен потенциал, превръщайки се в обикновен поклон към големите майстори.

Вчера дебютира първия трейлър на поредния опит на Франко да адаптира класически американски роман. Този път на мерника е Стайнбек. Заглавието е „В нервна борба”, за което сме писали преди година. Припомняме ви за какво иде реч:

В неравна борба“ излиза през 1936 г. и е първият от поредицата Калифорнийски романи на Стайнбек, последван от „За мишките и хората” (1937) и „Гроздовете на гнева” (1939). Описваща в сюжета си стачката на 900 берачи на ябълки в Калифорния, творбата ни показва събитията през очите на Джим Нолан – разочарован млад мъж, загубил семейството си в битката за оцеляване, който се присъединява към комунистическата партия.

Вижте обещания трейлър:

Това е ужасен трейлър на един може би добър филм. Не ни харесва колко е накъсан. На практика виждаме как хора говорят разни неща, без последователна връзка между кадрите. Дали звездният състав ще помогне или ще попречи на автентичността на историята? По-скоро клоним към второто. Да наблъскаш Селена Гомез, Ед Харис, Сам Шепърд, Робърт Дювал и Брайън Кранстън на едно място като второстепенни герои, не ни изглежда като най-доброто решение.

Не ни харесват и патетичните викове. Не сме чели романа на Стайнбек и не можем да коментираме дали представеното отразява адекватно сърцето на книгата. Ще се радваме да прочетем мненията ви в коментарите.

За финал ви предлагаме няколко снимки:

Селена Гомез indubiousbattle_04 indubiousbattle_02

Режисьор на „In Dubious Battle” е Джеймс Франко, а в ролите ще видим Винсент Д’Онофрио, Селена Гомез, Ед Харис, Сам Шепърд, Робърт Дювал, Нат Улф, Брайън Кранстън и Джеймс Франко

Премиерна дата все още не е определена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Първият абзац на новината казва всичко за (спорните) качества на Франко като режисьор. Поне има ентусиазъм пичът, ако не друго. 🙂

  2. Спомням си, че преди години Франко казваше, че си пускал аудио книга „За мишките и хората“ в колата на бързи обороти, за да може за 2 часа да я „прочете“. 😀