Пол Томас Андерсън ликува! Ние също!

Ето това е новината, която чакаме от миналия май, но направо бяхме загубили надежда, че ще видим филма, особено след като Джереми Ренър обяви отлагане „за неопределено време” (а всички знаем какво означава това обикновено). Но нека не затъваме в мрачното минало на проекта – Deadline съобщават прекрасната новина, че „The Master” на Пол Томас Андерсън започва снимки следващия месец. Следващия месец! Единствената по-добра новина щеше да е, че снимките са завършили, но пък тогава щяхме да се притесним, че не сме забелязали развитието около един от най-любимите си режисьори.

И началото на снимките не е всичко – филмът, който вече няма да се казва „The Master” и в момента е неозаглавен, си има разпространител в лицето на „The Weinstein Company” и още по-вълнуващо, има си и звезди. За Филип Сиймур Хофман знаехме (все пак е приятел с режисьора и вече беше спряган за главната роля, да не говорим, че е изключителен актьор), но сега става ясно, че към него ще се присъедини Хоакин Финикс. Очаква се той да изпълнява ролята, първоначално предвидена за Ренър, на бивш алкохолик на име Фреди Сътън, който става помощник на Ланкастър Дод (Хофман). Така остават няколко женски роли, които трябва да се запълнят и въпреки че още няма сигурни имена, според Deadline актрисите, които се борят за тях са Ейми Адамс, Мадисън Бийти, Лора Дърн и Лена Ендре. Не е ясно какво се случва със слуховете около Рийз Уидърспун, Ема Стоун и Аманда Сейфрид.

„Inherent Vice" А ако сега се притесните за „Inherent Vice”, другият проект на Андерсън, за който ви съобщихме към края на миналата година, спокойно и за него има шанс – след като „Universal” се уплашиха от „The Master”, Меган Елисън се намеси. Хайде да не си говорим за „Universal”, тях вече ги споменаваме достатъчно често по подобни поводи. Вместо това, да благодарим на Елисън, която вместо да харчи значителното си наследство (тя е дъщеря на Лари Елисън, един от основателите и шеф на „Oracle Corporation”), подпомага независими и/или качествени филми, сред които „Непреклонните”, предстоящия „Cogan’s Trade” на Андрю Доминик и все още неозаглавен (и доста несигурен) общ проект на Чарли Кауфман и Спайк Джоунз.

Сега Deadline обявяват, че нейната компания „Annapurna Pictures” изцяло ще финансира „The Master” (ще продължаваме да го наричаме така, докато не съобщят официалното му заглавие), както и следващия проект на Андерсън „Inherent Vice”. Въпросът е бил кой ще е първи и сега вече имаме и отговора.

Междувременно Андерсън е имал време да преработи сценария си (твърди, че е „сериозно преразгледан”) и сега не е 100% сигурно, че препратките към живота на Л. Рон Хабърд и създадената от него религия все още са толкова очевидни. Краткият синопсис е както следва: „След като става свидетел на ужасите на Втората световна война, един мъж се връща в Америка и се опитва да преоткрие себе си. Така той създава нова вяра, която привлича и други изгубени души”. Ние ще рискуваме и ще заложим, че препратките към Хабърд все още са в сила.

И за да обобщим с две думи тази изключително дълга, но прекрасна новина – винаги сме в очакване на следващия проект на Пол Томас Андерсън, както и да се казва той. И като че ли няма да чакаме дълго!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *