П. Т. Андерсън

Това е една от най-неприятните новини, които сме има нещастието да пишем – Пол Томас Андерсън е един от най-любимите ни режисьори – и сме сигурни, че вие също ще бъдете разочаровани.

The Playlist обявяват, че новият проект на режисьора „The Master”, за който вече ви съобщихме, е „отложен за неопределено време” и информацията идва от достоверен източник на име Джереми Ренър.

Джереми Ренър

Ренър беше един от двамата главни актьори в „The Master” и заедно с Филип Сиймур Хофман вече репетираше усилено. Той споделя пред „TotalFilm”: „Много ме е яд. Филмът се отложи, защото докато репетирахме – Фил, Пол и аз – постоянно се сблъсквахме със стена, която не можехме да преодолеем. Или поне Пол не можеше да я преодолее.”

Изненадващо, звучи сякаш не става дума за проблеми с финансирането. Вече бяхме изпаднали в поредната „Как може да се намират пари за всякакви простотии, а Тери Гилиъм и Пол Томас Андерсън все не могат да намерят бюджети?” тирада, но явно този път без повод. Като че ли проблемът е по-скоро творчески и с тази материя, не е невъзможно.

„The Master” е (все още е рано да говорил за него в минало време) религиозен проект, вдъхновен от сциентологията, за харизматичен интелектуалец (Хофман) и неговата организация, която набира популярност през 50-те години. Ролята на Ренър е „20 и няколко годишен скитник” и последовател, който започва да изпитва съмнения.

Ето и думите на Хофман: „Нямам нова информация за филма. Наистина, не се правя на глупав. Засега не знам нищо повече, но се надявам скоро да знам и да участвам в нещо.” Всички се надяваме. Андерсън се справи с „Ще се лее кръв”, така че имаме абсолютна вяра в него, че ще се справи и сега, какъвто и да се окаже проблемът – не вярваме, че има стена, с която не може да се пребори. Все пак ако прецени, че „The Master” няма да го бъде, добре, само че веднага трябва да започва работа по нещо друго! По възможност по хорър проекта му, за който се спекулира от години.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *