Роланд замислен за предстоящия провал

Поредната лоша новина от „Universal” – горе-долу 2 месеца след като спряха изключително интересния „At the Mountains of Madness”, студиото изпитва сериозни опасения, че „The Dark Tower” може да се окаже прекалено скъп и амбициозен проект. Както знаете, става дума за три кино-филма и два сезона ТВ сериал, които очевидно вървят със сериозен бюджет и страшно много време и труд. А „Universal” трябва да вложат каквото могат в следващите серии на „Бързи и яростни” и „Американски пай”…

Ние разбираме притесненията на „Universal” и за разлика от миналия път, няма моментално да писнем от възмущение, не защото „The Dark Tower” не ни вълнува – знаете, че това е един от проектите, които следим особено внимателно и сме сериозни фенове и на романите, и на Стивън Кинг, и на Рон Хауърд – но защото проектът наистина е адски амбициозен.

Роланд замислен за възможния провалЗа съжаление, не се чуват слухове за по-скромен подход или това, което ние, феновете, бихме предпочели – да започнем с един качествен филм със сериозен бюджет, но и сериозен потенциал, и да видим дали има смисъл да се продължава. Разбира се, че предпочитаме три филма и два сезона сериал, но ако няма шанс, нека поне видим един филм, но да е както трябва – компромис с количеството, не с качеството. За съжаление, това са си мечти на феновете, защото слуховете предполагат по-скоро пускане на проекта на свободния Холивудски пазар.

Бюджетът на този етап без съмнение е умопомрачителен, но вместо „Universal” да се откажат от „The Dark Tower” може да си потърсят партньор. Това са част от по-оптимистичните слухове и предположения, които разпространиха Variety – „Universal” да продължат напред, но само ако намерят още едно студио, което да сподели финансовото бреме и да подели риска. Дали такъв партньор може да се намери е друг въпрос, но ако се стигне дотам, стискаме палци, защото ако „The Dark Tower” трябва да си търси друг дом в Холивуд, дори и при най-прекрасното стечение на обстоятелствата, премиерата пак ще се отложи значително. А всички знаем, че ако „Universal” (които и без това са прекалено „trigger happy”) дръпнат шалтера, по-вероятно е проектът да замре завинаги.

„Universal” все още не са потвърдили, че се отказват – напротив, настояват, че поредното обсъждане на бюджета е съвсем в реда на нещата. Според Deadline екипът по подготовката в момента е спрял работа и е на изчакване, но пък THR пуснаха следния цитат от президента на „Imagine” Майкъл Розенбърг:

„The Dark Tower” не е спрян… С почти всеки филм има проблеми и продължителни обсъждания на бюджета.”

Доколкото разбираме, все още има шанс да видим „The Dark Tower” (може би дори в супер-амбициозния му първоначален замисъл), но явно има повод за притеснение. Ще ви държим в течение, но е добра идея да се подготвите психически за предстоящата новина…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Е, не е чак толкова лошо положението 🙂 Да де, има риск, ама не вярвам поне едни филм да направят. Разбирам ги, все пак не са никак малко пари…

    Мале, като видях заглавието и изтръпнах. 😀

  2. Не ги разбирам тези от Universal!!

    Ако ставаше въпрос за някакъв оригинален проект или пък за не чак толкова известни книги ги разбирам.Но при положение че става въпрос за Стивън Кинг и Тъмната кула и като се има предвид колко фенове имат и писателя и книгите това със сигурност гарантира голяма гледаемост.

    Няма риск,разбира се ако нещата са качествено направени,без компромиси.Ако започнат с компромисите и орязване на бюджета тогава наистина има риск.Но той ще е предизвикан изкуствено!!!

    И какво излиза,предпочитат да наливат пари в Бързи и яростни и Американски пай вместо във проект който ще им донесе повече пари.Айде за Бързи и яростни съм съгласен но за онази помия Американски пай, бате по-добре недей!!!!!!!!!

    Да не се правят на цигани ами да се хващат на работа!!!!!!!!!

  3. Самата идея за 3 филма и 2 сезона е неадекватна. Спокойно могат да действат като HBO с "Песен за огън и лед" и да направят седем сезонен сериал – по един сезона за всяка книга. Хем повече пари ще спечелят (в дългосрочен план), хем и по-малко пари ще вложат.

    На юниверсъл ще им трябва партньор само, ако продължат със сегашния план. Но ако се ориентират само в телевизионен вариант ще им трябва само силна телевизия, която да го поеме. HBO е съмнително да скочат, което отваря врати на конкурентите им – Showtime например или друга голяма верига, залагаща на по-"зрял" рейтинг. AMC са също добър вариант, само че за тази телевизия сигурно ще трябва да окастрят голотиите, което не е чак толкова фрапиращо.

    На мен основен проблем ми е Рон Хауърд. Не мисля, че той може да се справи с подобен проект. Не говоря за мащаб, а за боравене с материала.

  4. Не мога да повярвам – изказване по темата 🙂

    Ето такива коментари обичам да чета. Всеки си има мнение и го споделя, а не си дуднат някакви тъпотии един на друг.

    Дано да се получи Тъмната кула, по един или друг начин. Аз лично предпочитам филм, а не сериал, но разбирам, че може да е по-разумно и подходящо. Но като че ли нещата не вървят натам…

    Стискаме палци за нещо все пак 🙂

  5. Не бих казал, че филмът е по-удачен. Да, ще е, ако действат като при Властелинът и ни дават по три-четири часови филми.

    Сериалът би позволил да се покаже нужната дълбочина и детайл, събрани в книгите. Историята им не е чак толкова сложна нито има толкова голямо количество герои. Но е бъкана с ретроспекции и има постоянна смяна на локации, като в първите 5 всичко е обвързано. Вече 6 и 7 са по-паянтови, щото Кинг ги написа най-вече, че да му се махне от главата, въпреки че сега подготвя нова книга от поредицата, която ще се развива между 4 и 5.

    Знам ли ги… винаги има и кошмарният вариант – да направят някаква фентъзи-тийн боза тип "чудовище на седмицата", където Роланд и верните му дружки да трепят поредната зла гад, което е най-евтиният тип сериал, занимаващ се със свръхестествено и т.н. Но докато името на Рон Хауърд е прикачено, едва ли ни грози такава опасност. Пичът може и да не ми е любимец, но поне Е име и едва ли ще се подпише под някакъв евтинджос.

    Просто сериал, последван от цяла трилогия е твърде смела постъпка. Твърде несигурна финансово. Или едното, или само другото, поне да са по-сигурни, че ще си върнат вложеното, а и за нас-зрителите ще е по-добре, защото поне ще е вложено истинско усилие в направата им.

  6. Тук няма да комнтирам нищо, защото а си отворя устата, а всичко е отишло по дяволите. Не е като да не се е случвало. Само ще кажа, че аз лично предпочитам филми пред сериали, ако и да са направени качествено, в стил НВО!

  7. Аз не искам да коментирам, не защото някой няма да ме разбере и ще стане спор, а защото ще го урочасам. 🙂 А много ми се ще да го видя на екран. 🙂