Скоро попаднахме на тийзър на течащия в момента сериал „Американски богове” по Нийл Геймън и ни стана смешно, защото за втори или трети път виждаме да използват фразата „новият „Игра на тронове!“. Всичко в услуга на рекламата, разбира се, но за пореден път се замислихме за влиянието, което сериалът оказа на телевизията и сме сигурни, че всичките слаби опити да бъде надминат, които тепърва ни очакват, още повече ще засилват авторитета му.

Тъжно е, но остават едва 13 епизода до края на епичната история. Това лято ще видим част от епизодите, а за финалните ще трябва да изчакаме още година. В духа на сбогуването беше неизбежно да се усетят тревожните погледи на HBO, които със сигурност биха искали да намерят заместител на дойната си крава. „Westworld” беше чудесно попадение, но не сме сигурни, че интересът ще се задържи толкова силен за следващите сезони (надяваме се да се получи!). Уж очаквахме новината за самостоятелни филми или сериали от вселената на „Игра на тронове”, но днешната новина определено ни изненада.

Кои са историите, които искате да видите разказани?
Кои са историите, които искате да видите разказани?

Вчера стана ясно, че от HBO са поръчали четири сценария за проекти, свързани със света на „Игра на тронове”. Отговорници засега са Макс Борнщайн („Годзила, „Конг: Островът на черепа“), Джейн Голдман („Шут в г*за”, „Kingsman„), носителят на Оскар Брайън Хелгеланд „Поверително от Ел Ей“ и ветеранът Карли Рей („Mad Men”, The Leftovers”). Джордж Р.Р. Мартин също ще помага, както и досега, а Дейвид Бениоф и Ди Би Уайз ще бъдат само изпълнителни продуценти. Все още не е сигурно обаче, че всички проекти ще се случат. Намирисва ни на модел, сходен с този на комиксовите вселени, които се разгръщат на Голям екран. Дано видим нещо с качествата на оригиналния сериал.

Даваме си сметка, че толкова сме хлътнали в света на Огън и лед, че бихме гледали всичко свързано с него. Запазваме доза скептицизъм, подхранен от неприятната идея, че всичко трябва да се изстиска до последната стотинка, но пък се радваме, че сериалът ще остане стегнат и завършен без излишно раздуване, В този контекст намираме за съвсем в реда на нещата да се появят странични проекти свързани с него. Просто не очаквахме да са четири.

В случай, че сте изостанали, припомняме ви, че след първия поглед към новия сезон видяхме два доста ефектни тийзъра (тук и тук), няколко снимки, разкриващи новите костюми на героите и такива от самия пилотен епизод. Рекламната кампания тепърва започва, така че със сигурност ни очакват още дразнещи (приятно) закачки и стимулиращи новини като днешната.

Игра на тронове” се завръща на 16 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. wtf,

    ако някой напише пад american gods „новия got“, няма хал хабер за какво пише, следователно – образователни чомбери.