Покрай „The Harvest“ сме коментирали неравномерната кариера на Джон Макнотън, но режисьорът има два филма – „Henry: Portrait Оf А Serial Killer“ и „Лудории“, заради които винаги ще има място в сърцата ни и с удоволствие и интерес подхождаме към всеки негов нов кинопроект (за съжаление, те не се случват особено често). А когато имаме обещание за ново партньорство с любим актьор, който е и важна част от един от цитираните по-горе филми, може да сте сигурни, че вълнението ни е доста голямо.

Deadline съобщават, че близо 40 години след превърналия се в класика, емблематичен психологически хорър „Henry: Portrait Оf А Serial Killer“, Джон Макнотън и изпълнителят на главната роля Майкъл Рукър отново ще работят заедно по нов трилър за сериен убиец. Филмът е озаглавен „Road Rage“ и ще бъде в стила на „the great avenger films of the ’70s” и „Декстър“, тъй като разказва за убиец, чиито жертви са само хора, които заслужават да умрат – „модерен герой – лош човек, превърнал се в добър, защитаващ невинните и наказваш виновните“.

Допълнителни подробности за „Road Rage“ научаваме от самия Джон Макнотън, който споделя:

Исках да работя отново с Майкъл Рукър след „Henry: Portrait Оf А Serial Killer“, но така и не получихме тази възможност. Най-накрая написах история, която ще отведе жанра в напълно нова посока. Рукър ще бъде Стони, той кара камион… и убива хора. Стони е „абсолютният сериен убиец“… „with a twist” и се прибира у дома след 20 години отсъствие, за да разчисти неуредени сметки от миналото си.

В коментарите се включва и продуцентът на филма Тим Пърел:

С „Road RageДжон Макнотън и Майкъл Рукър целят отново да създадат трансгресивен и шокиращ филм, който ще съществува в авангарда на изкуството и жанра. Както „Henry“ беше изпреварил времето си, така и „Road Rage“ изпреварва нашето – и двата тревожно и вълнуващо отражение на съвременната американска култура.

По принцип не обичаме подобни изказвания и никога не им обръщаме внимание, тъй като 99% от случаите са абсолютно празни приказки, и няма причина да смятаме, че този път ще е различен. От друга страна обаче, адски много ни се иска тoчно този случай да се окаже сред единия процент с покритие. Ужасно сме развълнувани за този проект и наистина искаме да се получи.

Ще проследим всичко по-интересно около развитието на „Road Rage“ и нямаме търпение да видим къде ще ни отведат Джон Макнотън и Майкъл Рукър – очакваме отново да е сред най-мрачните кътчета на човешкото съзнание. Стискаме палци повторното им събиране отново да даде паметен резултат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *