След като не бяхме особено впечатлени от средняшкия „Соло: История от Междузвездни войни” започнахме да се ослушваме за това какво ни очаква по-следващата година, когато би трябвало да излезе поредния спиноф за култов персонаж от вселената на „Star Wars”. Ако следите новините до момента, би трябвало да знаете, че очаквахме той да бъде посветен или на Боба Фет, или на „изгубените години” на Оби Уан Кеноби. По всичко личи, че първият ще е с предимство, защото вече има потвърдено име, което да оглави проекта.

Първоначално режисьор на филма за Боба Фет щеше да бъде Джош Транк, който след фиаското „Фантастичната четворка” съвсем логично отпадна. Днес обаче, благодарение на The Hollywood Reporter научихме, че Джеймс Манголд ще напише и ще режисира самостоятелния филм за наемника. След великолепния „Логан” това може само да ни радва. Истински badass избор за отговорната роля. Покрай филма за Соло се заговорихме, че няма да откажем малко повече сериозност и мрак в любимата ни вселена.

main-qimg-59a6b434c4fb6e5a245f0169012bb1a6

Обръщаме гръб на всякакви недоволства относно това, че за пореден път бял мъж щял да застане зад високобюджетен филм от вселената на „Star Wars”. Със сигурност предпочитаме да застане кадърен професионалист, който може да направи сериозен филм от ранга на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, отколкото произволен човек, който да се изложи с някакво слугуващо на идеологии извинение.

Чудим се само как Манголд ще смогне с толкова проекти. Припомняме ви, че вече са потвърдени ангажиментите му по адаптацията на „Crenshaw” на Катрин Апългейт, „Ford vs. Ferrari“ с потенциалните Крисчън Бейл и Мат Деймън, както и „The Force” по сценарий на Дейвид Мамет. Но предполагаме, че следващата година всичко ще остане на заден план.

Все още няма подробности върху коя част от живота на Боба Фет ще се фокусира филмът, но както сме писали и преди, надяваме се да прескочат детските му години. Това, което видяхме в „Епизод II – Клонираните атакуват”, беше драматично, но отчасти развали мистерията около образа, на която той разчиташе в първите филми. Интересно е и кого ще видим в ролята. Не знаем как ще подходи Манголд, но му имаме доверие след жестокия „Логан” и стискаме палци да не се разочароваме, както се случи с филма за Хан Соло.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. С последния филм за Логан изкърти, но предишният не беше кой знае какво

  2. Детските години на Фет са показани в The Clone Wars. Гледайте ги тия сериали бе, дееба.

  3. Аз се учудвам, че въобще на някой му пука за тоя Боба Фет до толкова, че да му направят филм.

  4. И аз се чудя на какво дължи Боба Фет култовия си статус.
    В оригиналната трилогия, има 4 минути екранно време, победен от слепец с пръчка, паднал в плаващи пясъци със зъби.
    Книги и комикси го поразкрасяват.
    Бих гледал филм за Мандалор с Боба Фет, или поне да участват и другите наемници Bossk, Dengar, •IG-88.
    P.S. Искам филм за Оби Уан.
    P.P.S и аз съм фен на Боба…. незнайно що

  5. Така е…Фенове сме му, но всъщност това го дължи на баща си- Джанго Фет, който в еп.2 направи невероятна роля, изигран от страхотния Темуера Морисън. Така, че нямам нищо против филм за Боба Фет, но изигран от баща му! ( Нали ДНК-то им е едно и също.)
    Абе – разбрахте какво искам да кажа :))))