Има новини около адаптацията на Джеймс МанголдThe Force” (по едноименния роман на Дон Уинслоу) – според Deadline не кой да е, а самият Дейвид Мамет ще се ангажира с работата по сценария. Самият роман е публикуван буквално преди няколко дни и проследява едно корумпирано ченге от елитен отряд, което привлича вниманието на ФБР. Ето какво гласи синопсиса на книгата:

Сержант Дени Малоун е начело на елитен отряд полицаи, които се борят с банди, наркотици и оръжейни сделки в Ню Йорк в Ню Йорк. В продължене на 18 години той винаги е на първа линия, като прави всичко необходимо, за да оцелее в един град, изграден с помощта на амбиция и корупция, в който никой не остава чист. И само няколко души знаят, че самият Малоун, заедно с партньорите му, са присвоили милиони долари – в наркотици и в „суха пара”. В един момент той попада в капан, притиснат е от федералните агенти и трябва да прекрачи тънката линия между честност и предателство, докато в града зрее противоречие на расова основа, което може да разруши всичко и всички…

Книгата на Уинслоу вече получи удивителни оценки, сред които New York Times, както и самият Стивън Кинг, когото споменахме в новината ни за проекта. Дейвид Мамет не е работил по пълнометражен филм в продължение на години, последно на екран излезе „Redbelt” през 2009, но междувременно е доста зает с проекти в други формати, късометражни и телевизионни, а също и с работа по най-новата си пиеса „The Penitent”, която се играе „off-Broadway” (в Atlantic Theater Company) от месец февруари.

Джеймс Манголд е творец, който обича да приема всякакви предизвикателства – и с „The Force” се завръща към темата, която прикова погледите на киноспециалистите към неговата работа през 90-те години – „Cop Land”. А за да започне същинската работа по новия проект, режисьорът първо трябва да приключи с римейка на „Disorder”, чиито снимки ще започнат към края на годината. Ще очакваме още ъпдейти по темата, които вероятно ще „завалят” сериозно, особено по време на кастинга!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *