Джеймс Манголд
Джеймс Манголд

Докато очакваме традиционните дискусионни панели на The Hollywood Reporter, които ни пълнят душите в края на всяка година (или в самото начало на следващата – когато успеят да ги пуснат онлайн), като своеобразна подготовка или подгряване за сезона на наградите, се замислихме дали всъщност ще открием около масата за разговори режисьорите, които ни се иска да видим там. Може да се окаже, че за майстора на един от най-добрите ноар-екшън филми на годината – „Логан: Върколакът” няма място, което би било жалко… Но самият Джеймс Манголд не стои без работа.

THR информират, че той се е заел със следващия си проект – адаптация на детската книга „Crenshaw” на Катрин Апългейт, носителка на приза Newberry Award. Зад проекта застават 20th Century Fox, а първата версия на сценария е вече готова и е дело на Фред Сетън. Историята проследява едно момче, чиито живот е пълен с неприятности, но пък често го посещава неговият въображаем приятел – един гигантски котарак на име Креншоу. Проектът е за игрален филм, като е неизбежно използването на „високи” технологии и CG-ефекти, за да оживее съществото – и ни се свива сърцето само като като се сетим какъв провал се оказа „Добрият великан” на Стивън Спилбърг… Не че очакваме нещо подобно, нито му го пожелаваме на Манголд, но асоциацията някак си е неизбежна.

Изборът на тема и литературен материал може да изглежда озадачаващ, но всъщност Манголд е способен да направи качествен филм от всякакви сюжети – да не забравяме, че подписът му стои под „Луди години“, „Ескорт до затвора”, „Кейт и Леополд”, „Walk the Line”… Говореше се, че режисьорът сериозно ще се заеме и с един евентуален „спин-оф” с наследничката на Върколака – Х23, както и с „Blood and Champagne”, посветен на Ингрид Бергман; освен това непосредствено преди „Логан: Върколакът” той е имал план да заснеме адаптацията „Deep Blue Goodbye”, като идеята за това е осуетена от контузия на Крисчън Бейл, така че няма да се учудим, ако се възобнови и работата по този проект (ако не е „умрял” съвсем).

Каквито и да са посоките на творческите търсения на Джеймс Манголд, ние ще продължаваме да следим с интерес новините около проектите му, защото сме негови истински почитатели. Очакваме всякакви изненади!

crenshaw-book-cover

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *