“Десетилетие на българското кино”

Продължава програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център, която представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009.

Филмите от „Десетилетието”, представени от своите автори, са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното, а входът за студенти и ученици е безплатен.

Тази седмица ще имате възможността да видите „Приятелите ме наричат Чичо” на Ивайло Христов.

Димитър Стефанов Михайлов, формално известен като затворник №… не може да повярва на очите си. В къщата, където се е намирал неговия дом, се помещава луксозен ресторант. На сутринта след шокиращото откритие Чичо решава да се консултира с адвоката, представлявал го по време на последното дело. Разбирайки, че няма законен начин да си върне къщата, той решава да действа по законите на джунглата. Бивш полицай, бивш затворник и Македонецът сформират наказателния отряд „Великолепната четворка”. Измислят план, според който трябва да изнудят самопровъзгласилия се собственик да им предаде всичките си пари и да фалира. Акцията е брилянтно изпълнена, но краят е неочакван. Единият от приятелите загубва куфарчето с парите…

Сценарист и режисьор е Ивайло Христов, камерата е поверена на Емил Христов, музиката е дело на Теодоси Спасов. В ролите ще видим – Васил Михайлов, Велко Кънев, Богдан Глишев, Петър Кьосев, Георги Новаков, Бойка Велкова, Наум Шопов, Антоанета Добрева – Нети. Изпълнителен продуцент е Асен Владимиров („Про-Филм”)

Филмът е продукция на Българската Национална Телевизия.

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *