Ready Player One

Warner Bros. търсят режисьор за работа по проекта, който ще превърне романа „Ready Player One” на Ърни Клайн, носител на наградата „Прометей” за 2012 година, във филм. Според информацията, с която разполагаме компанията е в преговори с Робърт Земекис, Питър Джаксън, Едгар Райт, Матю Вон и току-що приключилият с промоционалните дейности по „Интерстелар” Кристофър Нолан.

И тъй като книгата е с фантастичен сюжет, а действието се развива нейде в (не)обозримото бъдеще (2044 година), логично-първосигналната реакция на повечето коментатори е, че Земекис би бил най-подходящ за бъдещата екранизация, но ние не бихме се ограничили с него. Ето каква е историята, която е написана от сценариста Зак Пен:

В бъдещето Земята е съвсем изтощена, а всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS и по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят-собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”. Както казахме – парите са много, и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история…

Научно-фантастичен екшън в бъдещето – това звучи страхотно.Надяваме се скоро да разберем подробности – режисьор, кастинг и тем подобни… до появата на екран. Като върли фенове на фентъзи-сюжети, ние ще стискаме палци на… най-добрия, защото всеки от изброените режисьори може да превърне „Ready Player One” в хубав филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *