Светът наистина е Star Wars и всеки, който се опитва да отрича, е обречен на пагубни последствия за социалния си живот. Направо бихме му препоръчали да си наметне качулка и да заживее в пустинята.

Няма филмова вселена, която толкова дълго да е поддържала интереса на феновете си и макар с немалко разочарования, в крайна сметка да се възкреси за нов живот. Докато чакаме „Междузвездни войни: Последните джедаи” силно ни вълнува какво се случва с плануваните spin-off филми. Доста харесахме „Rogue One” и макар да имаме известни притеснения покрай рокадите в самостоятелния филм за Хан Соло, все още сме оптимисти, че Рон Хауърд ще достави история с нужното качество.

От години обаче ни вълнува един друг герой, чиято история често сънуваме, че се реализира на големия екран. Става въпрос за любимия ни Оби-Уан Кеноби, изигран в миналото от великия Алек Гинес и доста по-скоро от Юън МакГрегър. Преди цели три години сме писали за възможността да видим „изгубените години“ на джедая, учител на Анакин Скайуокър. Преди година пък самият МакГрегър намекна, че много би искал да участва в дуология, посветена на Кеноби в периода между „Отмъщението на ситите” и „Нова надежда”.

IMG_0367

Днес имаме радостта да ви съобщим, че плановете за самостоятелен филм ще се осъществят.

От THR съобщават, че е започнала работата по проект, посветен на Оби-Уан Кеноби. Режисьорът, на когото студиото се е спряло (колкото и изненадващо) е Стивън Долдри („Били Елиът” , „Часовете”). Интересно ни е как ще се впише той в проект с такъв мащаб. Възможно е и самият филм да е доста по-камерен, което ужасно много ще ни допадне. За съжаление все още няма потвърждение, че Юън МакГрегър ще се завърне в култовата роля, нито кой период ще покрие действието. Почти сме сигурни, че знаем отговорите и на двата въпроса, но ще изчакаме нови ъпдейти по темата. Все още няма дори сценарий, така че ще минат поне няколко години, преди да видим любимия си герой отново на голям екран.

Героят със сигурност има огромен потенциал и дори ни се иска да го видим в по-сурова версия, в която да хвърчат глави на пясъчни хора. Не бихме си мечтали за R-рейтинг, но колко яко би било, нали?

4716706-img_0156

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Make my day.
    И аз съм почти сигурен, че ще е м/у 3-4 с Юън, но ще видим.
    Той все още е млад, ако се обръсне, с Лиъм Нийсън до него, може да възкресят и ученическия му период.

  2. Проектът има потенциал, но за съжаление има и сериозен retconning потенциал.

  3. Това е соловия проект, в който имам най-голямо доверие, стига да не кастнат майката на драконите отново

    1. Можеш да бъдеш сигурен че рано или късно майката на драконите ще запише участие и в Star Wars.

    2. Да бе Ивчо, явно си изпуснал, че е в Хан Соло филма, но като години, като хронология, няма да й попречи да участва и в Оби Уан филм, между епизоди 3 и 4

  4. След това спин оф с изгубените години на Йода – преди „Невидима заплаха“ – къде 800 и между „Отмъщението на ситите“ и „Империята отвръща“, къде 30 епизода. Три четири не може да няма с Джар Джар Бингс, към 25 с Чубака, преди срещата му с Хан Соло, че укито е къде 200 годишно. Ландо Калризиян преди, след и после – не зная в кой епизод на основния сериал ще се появи може би в 12-13, Боба Фет, мисля скоро трябва да се появи, за Шми два три епизода, за Палпатин поне едни шест ще се съберат, граф Дуку два, Куай Гон Джин колко му е да намята една трилогия, Мейс Унду, преди и след като беше убит – деветка не му мърда и после може да започнем да си говорим по-сериозно за солидно разрастване на франчайза до филм за капитан Панака, поредица Хътяните, Уато и седемте комара и т.н.

    Така и феновете на Дързост и красота страдат. Има някакъв праг, където всичко трябва да свърши, а при Междузвездни войни, епизод седем го доказа напълно!

  5. Аз съм за. Но да го направят качествен , а не само заради парите

  6. ,,Джордж Лукас ще снима филмът за Оби-Уан Кеноби“? Дано тези слухове са верни 🙂

    1. Лукас е вече изкукало старче.
      Видяхме какво направи Ридли Скот с неговата вселена.
      Дано го направят, но с друг режисьор

    2. Последният филм на Лукас ( Епизод 3) беше добър. Може да се пробва пак ако има идея

  7. По време на DUP конференцията този уикенд, чуждестранният секретар Борис Джонсън обяви в своя реч, че Джордж Лукас ще направи филма за Оби-Уан Кеноби. И снимките ще бъдат в Северна Ирландия през 2019г. Ето точните му думи от конференцията:
    „Кой бе най-касовия филм за миналата година? Междузвездни войни! И къде предложи Джордж Лукас да заснемем следващия- филма за Оби- Уан Кеноби? Северна Ирландия!“

    Джордж Лукас и Юън МакГрегър – да работят отново заедно… Звучи невероятно! Дали като режисьор, дали като консултант – резултатът ще е мощна доза опимизъм сред „фен-бойчетата“?

    1. Предпочитам 40 годишния едикой си ( Стига да не е Райън Джонсън) режисьор, пред 70 годишния Лукас.
      Фенбойче съм, ама идеята за Лукас ме плаши