maniac cop
„Maniac Cop” (1988)

Трилогията „Maniac Cop” (или „Полицаят маниак“, както я знаехме от старите VHS касетки) на Уилям Лустиг, която започва през 1988 година с едноименния „Maniac Cop” и приключва през 1993 с „Maniac Cop 3: Badge of Silence”, едва ли може да се нарече класика, но със сигурност си е изградила култов статус през години. Филмите за завърналия се от мъртвите, несправедливо обвинен полицай, който търси отмъщение, не могат да бъдат сбъркани най-вече благодарение на своето лице – звездата на редица треторазрядни екшъни Робърт З’Дар.

Maniac Cop” е последният филм, за който бихме се сетили, като става дума за осъвременяване, но очевидно Николас Виндинг Рефн не е на същото мнение. Датският режисьор неведнъж е показвал интерес към поредицата (както между другото и към други хорър класики, като „Witchfinder General”) и дори преди няколко години беше на крачка от продуцирането на предистория на оригиналния филм. Тази му идея не се осъществи, но по всичко изглежда, че той не се е отказал от „манията“ си.

Deadline съобщават, че от известно време Рефн, заедно с режисьора и сценарист Джон Хаймс („Universal Soldier: Regeneration”, „Universal Soldier: Day of Reckoning”), работи по нова версия на „Maniac Cop”, която този път ще приеме формата на сериал. И ако мислите, че и тази идея ще потъне, също както и предишната, трябва да отбележим, че нещата изглеждат повече от сигурни, тъй като от HBO вече са дали зелена светлина на проекта. Рефн и Хаймс ще бъдат изпълнителни продуценти и ще режисират лично епизодите.

maniac-cop-refn-20191014

Действието на „Maniac Cop” ще се развива в Лос Анджелис и ще ни представи историята през гледната точка на множество персонажи – от тази на полицай до най-обикновен престъпник. Убиец в униформа ще сее смърт и разруха по улиците на града. Страхът и параноята ще доведат до бунтове и гражданско недоволство, докато властите се опитват да намерят мистериозния извършител. Дали става дума за обикновен човек или свръхестествена сила?

Ето какво казва и самият Рефн за проекта:

Винаги съм се възхищавал на работата на Джон Хаймс. Говорили сме за нова версия на „Maniac Cop” с години. Колкото повече обаче работехме по сценария, толкова повече искахме да се потопим в този свят и да го разширим. Превръщайки това в телевизионен сериал ще ни позволи да реализираме най-съкровените си мечти и амбиции. Партньорството ни с HBO и Canal+ пък е сигурен начин финалният продукт да достигне до по-голяма аудитория. Шоуто ще бъде неподправена одисея на ужасите, изпълнена с много екшън. Имайки предвид и настоящето състояние на света, „Maniac Cop” ще съдържа и много силно послание за упадъка на цивилизацията.

Със сигурност звучи интересно и нямаме търпение да видим какво ще сътворят двамата. „Maniac Cop” ще бъде продуциран от byNWR Originals, като оригиналният създател Уилям Лустиг също ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент.

Чудим се само дали ще намерят достоен заместник на ето това лице:

maniac-cop-2-20190822

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Яко, ама повече ме блазнеше проектът му за римейк на „What Have You Done Тo Solange?“.

    1. Той май има бая проекти за подобни римейкове. Ако това има успех, може да му дадат зелена светлина и за други 🙂

  2. дано последният епизод да не е половин час и да няма морализаторски монолог като в TOTDY. 🙁