Николас Виндинг Рефн -  Maniac Cop

В момента Николас Виндинг Рефн е едно от най-горещите имена в бизнеса и между режисирането на най-новия му филм „Only God Forgives” с участието на Райън Гослинг и продуцирането на римейка на собствения му „Pusher” е намерил време да се захване като продуцент на предисторията на хорър класиката с Брус Кембъл и Робърт З’Дар „Maniac Cop”.

Рефн ще продуцира наравно с режисьора на оригиналния филм (както и на двете му продължения) Уилям Лъстиг – който също е популярен напоследък покрай римейка на неговия „Maniac” ( преди време видяхме първи снимки на Илайжа Ууд в ролята на шизоиден сериен убиец) – и със сценариста на поредицата Лари Коен.

В интервю за Daily Grindhouse Коен и Лъстинг споделят информация за проекта и радостта си от възможността да работят с Рефн. Ето какво казва Коен:

„Филмът ще бъде повече предистория, отколкото нещо друго. Много съм развълнуван да се завърна към този свят, особено след като Ник (Рефн) ще бъде част от него. Ник говореше с нас за филма от известно време и аз имам идея, която ще свърши работа, затова ще го направим”.

Коен споделя още, че филмът ще запази noir-ския комиксов стил на първите три филма, но ще бъде с доста по-голям бюджет.

Знаете, че по принцип сме против римейки и предистории на ретро класики, но в този случай нямаме нищо против, даже напротив, радваме се, че отново ще можем да видим един от любимите ни образи от детството. А привличането на Николас Виндинг Рефн на борда, може да бъде само в плюс, особено ако успее да прокара малко от своята естетика.

Ще ви държим в течение за кастинга и всякакви други новини около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Баси… наскоро и този образ споменах в статията за иконите и писах, че е едно от малкото стари класики, които поне на този етап няма да видят продължение (заедно с още 1-2). Но за това кратко време май се появиха новини за почти всичко, за което казах, че няма инфо :Д

  2. Значи ти си виновен! Що пишеш такива работи? Не знаеш ли, че така става. Казваш само да не пипат „Еди-какво-си“ и утре, хоп, новина за римейк. 🙂 Затова, другият път си трай! 🙂