Юън Макгрегър е сред неуморните талантливи актьори, чиито нови проекти следим изкъсо. Склонни сме да преглътнем разочароващия режисьорски дебют, който направи с „Американски пасторал“, тъй като първоизточникът на Филип Рот и бездруго е близък до невъзможното за адаптиране. Все още не сме го видели как говори със себе си в „Last Days in the Desert”,  а двойната главна роля, която ще изиграе в третия сезон на любимия ни „Фарго“, е сред най-топло чаканите заглавия за 2017 г., заедно с продължението на „Трейнспотинг“.

Но истината е, че докато на Юън Макгрегър му се налага да промотира новите си филми, интервюиращите ще продължават да го питат дали, кога и как ще се завърне като Оби-Уан Кеноби във вселената на „Междузвездни войни“. По-рано тази година, актьорът сподели:

„Харесват ми филмите, които направихме с Джордж Лукас и съм щастлив да бъда част от легендата, но с това се приключва за мен. Не разбирам фанатизма около всичко това. Толкова пъти са ми задавали въпроси относно поредицата, че вече ме критикуват, задето се опитвам да накарам Дисни да направят следващ филм! Отговарял съм на хора, които ме питат за франчайза и сега изглежда, сякаш се опитвам да си намеря работа, което е унизително“

Вземайки предвид тази му позиция, човек не може да не се зачуди над факта, че наскоро даде примери за предистория на Оби-Уан пред Premiere:

„Винаги съм смятал, че има история за разказване между моето последно превъплъщение и първото, с което Алек Гинес създаде героя. Би било забавно да заснемем тази история сега, когато съм по-възрастен… Надявам се, че ще има различни жанрове в света на „Междузвездни войни“. И един от тях би могъл да е пълнометражната история на Оби-Уан Кеноби. Или два! Историята на Оби-Уан Кеноби, част 1 и 2!“

Това последното е дългогодишен блян на феновете, който въпреки текущото възраждане, което поредицата търпи, все още не се вижда на хоризонта. И все пак сме сигурни, че щом актьор от ранга на Макгрегър споделя подобно желание да наметне расото на джедая още веднъж или два пъти, от Lucasfilm със сигурност чуват копнежа му. Вярваме, че Силата е с него и докато чакаме подобен проект да просъществува, си припомняме подкаста, който направихме по-рано тази година:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Даже не тази, а миналата година го напрайхме тоя подкаст 🙂 Времето верно лети…

  2. Аз искам пък за Гридо, или за служителя на Ландо от Империята, а защо не и за дебелата танцьорка от Завръщането – толкова пъти е спохождала мокрите ми сънища, че ще ударя една сълзлива злобарка от умиление ако видим и филм за нея :).