Какви ли не промени претърпя „The House That Jack Built” на Ларс фон Триер. Първоначално щеше да е минисериал, а след това се очакваше камерите да започнат снимки през август – малко по-рано от предвиденото. Това не се случи обаче и ние тотално загубихме надежда, че проектът някога ще се реализира. Вчера с най-голямо удоволствие научихме, че филмът не само ще се случи, а и ни очаква нещо наистина невиждано.

Deadline съобщават, че Мат Дилън, когото последно гледахме в нелошия „Wayward Pines” ще влезе в ролята на Джак Изкормвача, докато Бруно Ганц („Крахът на Третия райх”) ще бъде Върдж – фигура, на която Джак се изповядва. Връзката между двамата явно ще е подобна на тази между Шарлот Гейнсбур и Стелан Скарсгард в „Нимфоманката”. Действието е разделено на пет сегмента (както по принцип обича да прави Триер) и ще покрие период от 12 години, в които проследяваме развитието на Джак през неговата гледна точка и ставаме свидетели на „изкуството”, което създава. Снимките започват скоро в Швеция и Дания.

Опитваме се да си представим как ще изглежда филма с характерния почерк на Триер и колко ли навътре ще ни отведе в сбърканата психика на убиеца. А може би няма да я възприемаме като сбъркана след финалните надписи. Ще ви държим в течение.

Един от по-добрите Изкормвачи.
Един от по-добрите Изкормвачи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *