Най-новият режисьорски проект на Анджелина ДжолиFirst They Killed My Father” от известно време се върти в избрани киносалони, както и по Netflix, които са продуценти. Явно обаче интересът към него не е толкова голям, колкото им се иска на всички, и отговорните лица са решили да пуснат нов трейлър, който да напомни за съществуването на филма и за фестивалния успех, който пожъна в Телюрайд и Торонто.

Трейлърът залага почти изцяло на красива визия и цитати от критиката и човек трудно може да придобие представа за историята, затова припомняме, че „First They Killed My Father” е адаптация по завладяващите мемоари на камбоджанската авторка и активен борец за човешки права Лунг Унг, която оцелява по време на режима на Червените кхмери от 1975 до 1978 година. Историята е разказана през погледа на авторката – тя е на пет години, когато кхмерите идват на власт. Филмът представя неукротимия дух и преданост на Лунг и семейството ѝ в борбата им да останат заедно в годините на режима…

Все още ни е трудно да се отърсим от факта, че визията на филма ужасно много напомня на „Beasts of No Nation” на Кари Фукунага, който също представя историята на една ужасна война, разказана през очите на дете, с тази разлика, че то е войник. Лесно е да се подадем на иронията (подхранвана както от личния живот на Анджелина, така и от предишните ѝ режисьорски усилия) и да оплюем „First They Killed My Father” без да сме го гледали, но ще се овладеем и както е редно, ще коментираме след като гледаме филма. Може пък добрите отзиви, които получи, да не са случайни.

445844

Режисьор на „First They Killed My Father” е Анджелина Джоли, която е и сценаристка наравно с авторката на мемоарите, по които е създаден, Лунг Унг. В главната роля е Сареум Срей Мох.

Филмът е достъпен в Netflix от 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *