Джесика Частейн

Надявахме се, че по това време вече ще пускаме първия трейлър на доста очаквания от нас биографичен филм на Андрю Доминик, посветен на живота на Мерилин Монро – „Blonde”, но той все още е толкова далеч от екраните, колкото и когато последно писахме за него преди близо година и половина.

Добрата новина обаче е, че Доминик не се отказва и е твърдо решен – независимо от проблемите – това да е филмът следващ престъпно подценения му „Killing Them Softly”. Стъпка в положителна посока е информацията, разпространена от TheWrap, че работата по филма продължава и наскоро овакантеното от Наоми Уотс място (тя беше свързана с проекта още от самия му начало през 2010) е заето от Джесика Частейн. Според слуховете, тя е била убедена от Брад Пит, който е един от продуцентите.

Честно казано, доволни сме от това развитие. Много харесваме Наоми Уотс и смятахме, че ще е чудесна като Монро, но от друга страна направо обожаваме Джесика Частейн, която е повече от страхотна актриса и сме на мнение, че ще се справи дори още по-добре.

Blonde” е екранизация по едноименния роман на Джойс Каръл Оутс и няма да влиза в калъпа на типичната биографична история. По думите на Доминик, които сме споделяли и друг път, филмът ще бъде „приказен емоционален кошмар”.

… [Филмът] започва, когато Мерилин е на седем години и свършва със смъртта й… Нещо като „descent-into-madness”, Полански-тип филм. Разказва за едно осиротяло момиче, което се загубва в гората… Много е псевдо-Фройд. В историята границата между фантазия и реалност е размита…

Снимките на „Blonde” се очаква да започнат през август. Стискаме палци този път нещата да се получат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *