Cabin Fever

Покрай трейлъра на „Cabin Fever: Patient Zero” подробно споделихме какво точно е отношението ни към хорър поредицата „Cabin Fever”, затова сега няма да се повтаряме излишно. Само ще кажем, че дори и да бяхме големи фенове (може би тогава реакцията ни щеше да е още по-силна), пак нямаше да приемем с лека ръка идеята за предстоящия римейк на едноименния филм на Илай Рот от 2002 г., с който стартира всичко.

Големият ни проблем не е, че ставаме свидетели на поредния римейк, който ужким обезличава оригинал (даже напротив, мислим си, че този път може да стане нещо по-свястно), нито че времето между двата филма е толкова кратко. Проблемът е, че става дума за буквално повторение на вече познатата ни история. Защото настоящата версия на „Cabin Fever” е базирана на абсолютно същия сценарий на Ранди Пърлстайн и Илай Рот, по който е създаден и оригиналният филм на Рот, и не предлага абсолютно никаква нова и различна трактовка, която да оправдае съществуването на филма.

А историята, ако имате нужда от припомняне, с две думи е следната: току-що завършили колеж, петима приятели заминават за усамотена хижа в гората, където да прекарат една последна парти-седмица. Почивката им обаче придобива убийствен характер, след като те са покосени от ужасяващ, разяждащ плътта вирус. Повече подробности вижте в първия трейлър.

Както се вижда, голяма част от сцените и дори от репликите са едно към едно с оригинала. Има един-два нови елемента, сред които и начинът, по който умират героите, но това въобще не е достатъчно – поне за нас. Поради тази причина засега сме пас и бихме гледали филма само ако чуем отзиви, че е по-добър от оригинала.

Вижте няколко снимки и един плакат.

плакат

Режисьор на „Cabin Fever” е Травис Заруни („Scavengers”), а сценарият е дело на Ранди Пърлстайн и Илай Рот, който влиза в ролята и на изпълнителен продуцент. В актьорския състав са Гейдж Голайтли, Дъстин Инграм, Самюъл Дейвис, Матю Дадарио, Надийн Крокър и други.

Премиерата е 12 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *