Все още си спомняме какъв шок беше, когато излезе първият трейлър на Батман на Мат Рийвс и видяхме как изглежда Колин Фарел като Пингвина – не просто неузнаваем, а направо трудно за вярване, че той е там. След това гледахме и филма и затвърдихме мнението, че това е едно от най-интересните превъплъщения на Фарел, в етап на кариерата му пълен с интересни превъплъщения. И докато не смятахме, че имаме нужда да видим нещо повече от тази вселена извън Батман, HBO обявиха, че ще направят spin-off, посветен на Пингвина, и първият тийзър успя доста да ни убеди, че сериалът може би ще си заслужава. Усещане, което се затвърждава и с новата реклама, която може да видите по-долу.

Първо припомняме, че историята в Пингвинът(The Penguin)се развива скоро след събитията от Батман – след смъртта на шефа му Кармайн Фалкоун, Пингвина се оказва в завидната позиция да използва дупката в гангстерските редици и да се изкачи доста по-нависоко в йерархията, отколкото е предполагал, че ще му се отдаде. В цялата история е намесена и дъщеря му София (Кристин Милиоти), но дали като помощник или съперник, предстои да разберем.

Всъщност за Пингвинътоще няма изкаран официален синопсис или дори един ред резюме – Warner Bros разчитат, че ще видим атмосферата на вече познатата вселена и впечатляващата трансформация на Колин Фарел и ще искаме да се завърнем там без много да знаем. Няма как да отречем, че в този случай са били прави.

Вижте тийзъра сега:

Страхотният грим и протези позволяват на Фарел изцяло да изчезне в Озуолд Кобълпот и той се възползва идеално от тази възможност, за да създаде един напълно реализиран и многопластов герой, който може да е в определена вселена, но не е стереотипния преувеличен „комиксов злодей“ – ние знаем как се държи, как ходи и говори, за какво се бори. От Батман вече знаем, че това е един свят на гангстери, убийства и скрити интереси, сега сериалът изглежда ще продължи да изпипва и стилизира тази напълно усъвършенствана визия за криминалния живот. Няма как да не ни бъде интересно да се завърнем към него с толкова впечатляващ антагонист по средата на разказа.

Пингвинът(The Penguin)е продуциран от Мат Рийвс, но шоурънър е Лорън ЛеФранк(Agents of S.H.I.E.L.D.), а първите три епизода са режисирани от Крейг Зобъл(The Leftovers, Westworld). В главните роли са Колин Фаръл, Кристин Милиоти, Кланси Браун, Майкъл Зигън, Майкъл Кели, Рензи Фелиз, Диърдри О‘Конъл, СКот Коен, Джеймс Мадио и др.

Сериалът ще бъде пуснат в платформата Max през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment