Защо се мъчат кинаджиите с по няколко трейлъра за филм, ако не ги правят различни? Няма много смисъл от пре-монтирани кадри, които да „издадат” още малко от взаимодействията между главните герои, просто защото филмът трябва да бъде промотиран. Вижте сами.

Когато един политически крими-„noir” трилър е супер-добре замислен, и реализиран от скромен откъм имена актьорски и продуцентски екип, има шанс да го забележат и оценят по достойнство или въобще да не го забележат и да отмине в небитието. Когато обаче филм с подобни жанрови определения държи да привлече внимание с имена сред актьорите и амбициозен сюжет, по-добре да не изпада в увлечения по рутината.

Следим „Broken City” отдавна и честно – на ниво първоначална информация ни изкушаваше повече, сега затвърждава усещането за „средняшка работа”. Нямаме нищо против Марк, ала с тази бръчка на челото и повдигнатите веждички няма да ни вкара във фен-клуба си. От трейлър-срещите става ясно, че мистър Кроу владее положението – или поне така изглежда. Няма да си позволим да отидем на кино с предубеждение обаче, ако въобще го сторим.

Ето какво гласи официалния синопсис:

В един разсипан град, изпълнен с корупция и несправедливости, бившето ченге Били Тагарт (Марк Уолбърг) иска отмъщение и изкупление, след като е бил измамен и въвлечен в процес от най-влиятелната фигура в града – неговия кмет (Ръсел Кроу). Няма кой да спре Били в неговата мисия за постигане на справедливост – той е бърз, умен и твърд, притежава умения да оцелява, и се превръща в най-лошия кошмар за кмета.

Режисьор на „Broken City” е Алън Хюс („От Ада”, „Книгата на Илай”). Освен Ръсел Кроу и Марк Уолбърг, ролите са разпределени между Катрин Зита Джоунс, Джефри Райт, Амбър Чайлдърс, Кайл Чандлър, Грифин Дън и др.

Премиерата е 13 януари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Колкото и да са ми любими и двамата (Кроу и Уолбърг), това лъха на посредственост 🙁

  2. Тези криминални трилъри се изцедиха до краен предал през 90′-те. Не знам защо продължават да хабят сили и пари да ги правят. Особено пък Ръсел хич не ми прави кеф в такива бездарни филми. State of Play беше баси разочароващият!

  3. Въпреки имената, филма не ме впечатлява нито от към сюжет, нито от към трейлър. Едва ли бих отишъл на кино заради него.