Възходът на планетата на маймуните” беше един чудесен рестарт и в същото време прекрасно допълнение към един от най-обичаните фантастични франчайзи. Както вече сме споменавали неведнъж, очакванията към подготвяното от Мат Рийвс продължение „Dawn of the Planet of the Apes” не са никак малки.

Сега, след няколко отлични маймунски „character” постери и едно свръх кратко тийзърче – „I need to speak to Ceaser!” – е време да видим първия официален (тийзър) трейлър и да разберем ще се оправдаят ли големите ни очаквания.

Не знаем за вас, но ние спокойно можем да кажем, че вече имаме явен фаворит за титлата „филм на лятото”! А ако и самият филм ни предложи още от това, което виждаме тук, за нас няма съмнение, че Рийвс се е справил.

А Цезар няма какво да го коментираме. След повече от отличното изграждане на образа в първия филм, тук очакваме чудеса откъм ефекти, както и още по-добро изпълнение от страна на Анди Съркис, който ще има далеч по-добра и сложна (от гледна точка на образа) основа, върху която да стъпи. И барем Академията най-накрая се събуди и признае работата му с една номинация.

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид.

Режисьор на „Dawn of the Planet of the Apes” е Мат Рийвс, а в главните роли са Анди Съркис, Джейсън Кларк, Кери Ръсел, Гари Олдман, Коди Смит-МакФий, Тоби Кебъл, Джуди Гриър, Кърк Асеведо и Енрике Мурсиано.

Премиерата е 11 юли 2014.

Dawn of the Planet of the Apes

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *