Как прочутият Пингвин се сдобива с власт в Готъм сити след мрачните събития в The Batman? Върху това се фокусира новата поредица The Penguin, създадена от Лорън ЛеФранк и продуцирана от Мат Рийвс, който получи пълна творческа свобода и възможност да използва таланта на сериозни актьорски имена, за да поддържа интереса към един от най-обичаните комиксови герои. 

Новата стрийминг услуга Max (която замени HBO Max) застава зад The Penguin, в който Ослуалд „Оз“ Кобълпод (Колин Фарел) – дясната ръка на големия бос на подземния свят Кармайн Фалконе, използва разместването на пластовете след смъртта на шефа си за своя изгода и е готов да превземе най-безмилостната мафиотска групировка в града. В битката за контрол над града се включва и дъщерята на Фалконе София (Кристин Милиоти). Според самия Рийвс, The Penguin ще запълни празнината между сюжета на Батман и предстоящото продължение и ще даде представа за начина, по който престъпните фамилии реагират на заплахата от присъствието на Черния рицар и лудостта на злодеи като Гатанката (Пол Дейно в The Batman) и Жокера (Бари Киогън).

Видяното е повече от достатъчно, за да сме сигурни, че Колин Фарел заслужава де що има награди из филмовия свят, просто защото е уникално добър. Вярно е, че сме казвали същото за много други актьори, но в момента неговото „пингвинско“ превъплъщение ни е пред очите и то е чудесно. Все едно Мат Рийвс е открил машина на времето и се е върнал в мрачния Ню Йорк в началото на ХХ век, когато са вилнели всевъзможни банди, за да заснеме как някой от прочутите италиански мафиоти раздава „правосъдие“ с няколко пистолетни изстрела. 

Тъмнина, престъпни елементи, сооциално неравенство, придържане към тона и стилистиката на оригиналните комикси – очевидно това се превръща в запазена марка и характеристики, които определят подхода на Рийвс към историите на тази комиксова вселена. Стратегията на новите шефове на DC Studios Джеймс Гън и Питър Сафран за свързване на сюжетни линии през различни филми, телевизионни формати и игри оставя леко встрани от Готъм на Мат Рийвс и му се гарантира сериозна творческа свобода с договор за няколко години – разбира се, основната цел на Warner Bros. Discovery е да се умножават приходите. 

Освен по The Penguin, Рийвс работи и по още няколко spinoff-поредици, които ще разширят още повече неговата специфична визия за Готъм и прочутите персонажи в този град. Очаква се отново Робърт Патинсън да раздава правосъдие като Батман в The Batman: Part II и във все още неозаглавената трета част. 

Наравно с Колин Фарел и Кристин Милиоти, в актьорския състав на The Penguin се включват и Кланси Браун, Майкъл Зигън, Майкъл Кели, Рензи Фелиз, Диърдри О‘Конъл, СКот Коен, Джеймс Мадио и др. 

Появата на The Penguin е по Max Original през 2024 година, като все още няма конкретна дата за премиерата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това е всичко друго, но не и Батман, както и филма не беше. Батман не се бори с американските висаджии и сикаджии, не ставайте смешни.
    Това си е някакво криминале, което използва вселената на Батман, за повече гледаемост.
    Определено най-добрите Батмани са тези от вселената на Снайдър и този, който беше изигран от Майкъл Кийтън. Те най-близко пресъздават автентичения Батман от комиксите, както и самата атмосфера и дух на ДС вселената, а не тази продия на Семейство Сопрано и Кръстникът.