Много пъти сме споделяли, че макар филмите на Гай Ричи да не са за всеки и че дори и за феновете му не винаги да са гледаеми, той все пак е режисьор, на когото трябва да се обръща внимание, особено в момента, когато е в такъв подем и изкарва филми с безобразна скорост. Може не винаги да му се получава, но винаги сме любопитни какво ново е забъркал.

Следващото начинание на Ричи се нарича Fountain of Youth и звучи като идеален проект за него, поне като филм, който не е по негов собствен сценарий. Тук обаче не изглежда като да говорим за някой от злощастните му опити да „режисира под комитет“, а просто интересна и обещаваща колаборация между него и сценариста Джеймс Вандербилт, автор на разнообразни филми като Писък, Зодиак и The Amazing Spider-Man.

Fountain of Youth звучи като подобие на Индиана Джоунс или Карибски пирати и само можем да стискаме палци крайният продукт да е по-скоро като тях, отколкото като Uncharted, който уж също трябваше да е като тях. Историята ще ни запознае с отчуждени брат и сестра, които се обединяват, за да намерят легендарния извор на младостта. Те трябва да използват познанията си по история, за да навържат следи от целия свят и в крайна сметка да достигнат извора, който може да ги дари с безсмъртие.

Другата вълнуваща част, разбира се, е актьорският състав. Ричи е свикнал в неговите филми да участват някои от най-големите звезди на планетата. Той, подобно на много режисьори, си има любимци, но тук ще работи с двамата си главни актьори за първи път – Натали Портман и Джон Кразински. Ясно е, че Портман може да играе всичко и се радваме, че ще я видим в по-лековата роля, каквито тя не поема често, а Кразински, както вече всички знаем, е опитен в екшън героизмите. Смятаме и че не виждаме достатъчно филми, в които централната динамика е между брат и сестра, вместо романтична, което също е интересно.

Много неща могат да се объркат във Fountain of Youth и да го направят генеричен CGI екшън без никаква душа. Избираме обаче да вярваме, че Натали Портман няма да се съгласи да участва в каквото и да е (не че не го е правила), а и ще се радваме да я видим да дели екрана с Кразински. Също така режисурата на Гай Ричи безпроблемно би се вписала в този жанр. Ще стискаме палци и ще следим проекта с интерес, особено след като снимките започнат по план още тази пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *