Хората обичат да се връщат към познатото, носталгично да разравят спомените и да се радват на забавните моменти в тях. Често подобни акценти служат за сравнения – „А помните ли това колко култово беше навремето?!“ Точно такъв филм е и Време за мъже (The Full Monty) – комедия, която преди повече от четвърт век даде шанс светът да види на какво са способни група супер-амбицирани мъже, притиснати от обстоятелствата и безработицата в Англия, почти в края на ХХ век.

Отличен с Европейска филмова награда и БАФТА за най-добър филм, получил четири номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм, и спечелил наградата за най-добра музика, филмът на режисьора Питър Катанео по сценарий на Саймън Бюфой (носител на „Оскар“ за Беднякът милионер) беше уникално събитие. Вероятно това е една от най-важните причини, поради които голяма част от творческия екип на Време за мъже са се събрали отново, за да покажат на света колко… малко се е променил Шефилд за две десетилетия.

Популярността на оригиналния филм е толкова голяма, че сюжетът се превръща през 2000 година в бродуейски мюзикъл, в който главната роля е поверена на младия Патрик Уилсън. И тъй като всички основни теми в историята са все така актуални, а освен това актьорите в главните роли Робърт Карлайл, Том Уилкинсън и Марк Ади са на линия и в готовност да продължат екранния живот на своите герои, ето че продуцентският екип зад предстоящата поредица Време за мъже, която ще бъде излъчвана в платформата Hulu, са успели да обогатят и допълнят образите и ни ги представят в развитие. Всеки от нас пътува към „златната“ възраст – може междувременно да се позаблавляваме с реалността на познатите герои и да оценим класата на обичани и ценени актьори.

Премиерата на сериала Време за мъже (The Full Monty) е в платформата Hulu ан 14 юни 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *