За наше огромно съжаление, малко след като видяхме втория трейлър на „Annihilation“ („Изтребление“) на Алекс Гарланд научихме, че филмът отпада от родния кинокалендар и ще се разминем с гледането му на голям екран. Но колкото и да е неприятно това стечение на обстоятелствата, не се отказваме от отразяването му, защото имаме твърдото намерение да го гледаме, по един или друг начин (говори се, че Netflix са го купили за разпространение извън САЩ). А най-новото около рекламната му кампания е един любопитен поглед зад кулисите, предлагащ допълнителен поглед към Зона Х и мутациите, предизвикани от нея.

Накратко припомняме, че „Annihilation“ е екранизация на романаАнихилация“ на Джеф Вандърмиър, част от фантастичната му трилогия „Съдърн Рийч“, и разказва за екип от учени, които влизат в непрекъснато увеличаващ своята площ смъртоносен мистериозен феномен, наречен Зона Х, за да открият начин да го спрат, преди да е погълнал света. Вижте видеото зад кулисите, което хвърля допълнително (но не и твърде много) светлина върху естеството на Зона Х и това, което се случва с живота в нея.

Повече подробности за „Annihilation“, очакванията ни за него, както и всички предишни реклами може да откриете в новините ни до момента, а тук ви предлагаме да видите подробния официален синопсис, както и последния постер на филма.

В „Annihilation“ човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена Зона Х. След необяснимата си поява преди няколко години, Зона Х непрекъснато увеличава своята площ, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и ако хората не открият начин да спрат разширяването ѝ, тя ще започне да поглъща градове и – в крайна сметка – света.

Надеждата за спасение пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет жени учени, които се отправят на невероятно опасна и рискована мисия в Зона Х. Лина рискува собствения си живот, присъединявайки се към привидно самоубийствената експедиция. Тя има и личен мотив да се впусне в това приключение – то ще даде отговор какво се е случило с мъжа ѝ, който се появява изневиделица тежко болен, след като е изчезнал безследно година по-рано в Зона Х, по време на тайна военна мисия.

При навлизането си в Зона Х, петте жени с изненада откриват, че „заразените“ територии са трансформирани в красива и магическа гора. Много скоро обаче те разбират, че външният вид лъже и зад привидната красота на Зона Х се крие истинска опасност. Телата и мислите на учените постепенно се променят под влиянието на Зона Х и те трябва да открият какво се случва, преди да е станало твърде късно.

Неподготвени за умопомрачителния ефект на Зона Х, учените започват да се обръщат една срещу друга в момент, в който имат най-голяма нужда да останат сплотени. Но как да си имат доверие, след като не могат да вярват дори на собствените си мисли…

аnnihilation-20180127 плакат

Режисьор и сценарист на „Annihilation“ („Изтребление“) е Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“), по поредицата романи на Джеф Вандърмиър. В ролите са Натали Портман, Оскар Айзък, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий, Соня Мизуно и др.

Щатската премиера на филма е 23 февруари 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *