Drew: The Man Behind the Poster

Ослушваме се за посветения на гениалния художник и автор на филмови постери Дрю Срузан Drew: The Man Behind the Poster” от момента, в който за първи път научихме за проекта, а това беше през вече далечната 2010-та, когато видяхме кратък трейлър.

Оттогава обаче филмът потъна някъде и дори се появи информация, че може да не види бял свят, както се случи със свръх очаквания „Beyond the Infinite: The Making of a Masterpiece” на Дъглас Тръмбъл. Слава богу, случаят не се оказа такъв и сега научаваме, че филмът ще бъде показан на 19 юли на предстоящия Comic-Con, а месец по-късно – на 16 август ще тръгне и по кината (разбира се, на ограничен брой екрани).

В тази връзка преди няколко дни в интернет се появи нов, удължен трейлър на филма, както и един, поне според нас, разочароващ постер – разочароващ, предвид това кой точно е основният фокус на филма. Не, че има възможност за някакви супер красоти, но пък можеха да спретнат нещо в стил Струзан. Или пък да му бяха дали той сам да си го нарисува, нищо че звучи малко като автофелацио. Но както и да е, вижте ги.

Ето и плаката.

Drew: The Man Behind the Poster” е дело на Ерик Шарки, Грег Боас и Чарлз Рикарди и разказва историята на Дрю Струзан – от ранната му кариера в рекламата и обложки на музикални албуми до превръщането му в кино легендата, която е днес. В поредица интервюта ще видим хора като Джордж Лукас, Стивън Спилбърг, Гийермо дел Торо, Харисън Форд, Майкъл Джей Фокс, Франк Дарабонт и Леонард Малтин – всички те споделят за влиянието, което Струзан е имал върху тях лично и върху света на филмовия постер.

Официалната премиера на филма е 16 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудесно! Винаги когато чуя думата филмов постер веднага в съзнанието ми изплуват някой от най-забележимите творби на Дрю Струзан. Творчеството на този човек се е превърнало в нарицателното за мен за кино плакат. Както казва великия Скорсезе „Плакатите са като образи от сънища – цветовете, лицата, вътрешната динамика, momentum-а“. Определението на Марти важи с пълна сила за целия body of work на Струзан!