Тези дни сме на руска вълна. След като преди няколко дни представихме визуално впечатляващия фантастичен екшън „Coma“ на Никита Аргунов, днес обръщаме поглед към друга обещаваща фантастика, този път споделяща елементи с хорър жанра (любимия ни тип) – „Sputnik“ на дебютанта Егор Абраменко.

Филмът разказва за доктор Татяна Юриева (Оксана Акиншина), която е на път да изгуби медицинския си лиценз заради противоречивите си методи на работа. Кариерата ѝ обаче може да не е приключила, след като тя е назначена от военните. Татяна е извикана в тайна научна лаборатория, за да даде оценка на много специален случай – този на Константин Сергеевич (Пьотр Фьодоров), космонавт, оцелял в мистериозен космически инцидент, който се връща на Земята в уникално състояние: в него живее същество, което се разкрива само късно през нощта. Създанието процъфтява, сеейки разруха, и военните имат планове да го използват, но единственото, което вълнува Татяна, е да му попречи да убие Константин…

Вчера IFC Midnight представиха нов щатски трейлър на „Sputnik“, а към него прибавяме малко по-различния му руски вариант, както и един по-ранен тийзър. Вижте.

Лично на нас видяното ни харесва, а и принципно адски много обичаме подобни филми. Трейлърите напомнят на един куп неща, но въпреки това усещаме известна свежест и интересен подход към историята – много ще се зарадваме, ако извън традиционните удоволствията, които доставя един „creature feature”, „Sputnik“ предложи и дълбочина на сюжета и героите. Не сме чели отзиви (филмът вече имаше своята онлайн премиера в Русия и на фестивала Трайбека) и не знаем, дали това не са празни надежди, но „Sputnik“ отдавна вече се намира у нас по „втория начин“ и сме сигурни, че все някой от читателите ни ще ни уведоми за качествата му.

На този етап бихме хвърлили око на филма, а вие пък вижте няколко постера.

EddIihwXgAgvxAk MV5BZTlkZTVjOTYtZmIxNC00MjgyLTk4OTYtNjQ3YjhiMDRlZjRjXkEyXkFqcGdeQXVyNDgyNzAxMzY@._V1_ sputnik-poster Sputnik_1Sheet_Large-scaled

Режисьор на „Sputnik“ е Егор Абраменко, а сценарият е дело на Олег Маловичко и Андрей Золотарев („Призрак“). В ролите са Оксана Акиншина, Пьотр Фьодоров, Фьодор Бондарчук, Ана Назарова, Антон Василев, Василий Зотов и др.

Официалната щатска премиера е 14 август в ограничен брой кина и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *