„The Raven”

Първият трейлър на „The Raven” на Джеймс МакТийг („V като Вендета”„Нинджа убиец”) – проект, който следим с определен интерес – в който Джон Кюсак изпълнява ролята на великия писател и поет Едгар Алан По, е вече факт и в него има всичко, което може да иска човек от костюмен филм за сериен убиец, в който се размотават действителни личности: мрачна атмосфера, интригуваща мистерия, обезобразени тела, криещи улики към следващото убийство и разбира се, енигматичен централен персонаж.

За съжаление обаче, в него има и няколко досадни нещица, без които спокойно можем да минем, като едрогърдата дама в корсет (спокойно, това, без което можем, се споменава във втората част от изречението – нямаме нищо против едрогърдите дами), която е изгората на „нашия човек” и каква изненада, бива отвлечена от мистериозния убиец.

М-дааа! Определено не сме супер впечатлени. Просто не можем да се отърсим от ужасно силното чувство за нещо „вече видяно” и като тон, и като история. МакТийг описва филма като “амалгама между история на По и “Седем”, но както се казва „ще му се” – на нас ни се струва като нещо средно между „От ада” и „Шерлок Холмс”.

Все пак това е само първият трейлър и е възможно следващите рекламни клипове да ни грабнат повече.

Балтимор, 19 век. Докато разследва бруталното убийство на майка и дъщеря, детектив Емет Фийлдс установява, че престъплението прилича на въображаемо убийство, описано в ужасяващи детайли в местния вестник – част от колекция разкази на неуспелия писател Едгар Алън По. Но докато полицията разпитва По, ново убийство, отново вдъхновено от негова история, убеждава Фийлдс, че в града има сериен убиец, който използва творчеството на писателя. Детективът се обръща към автора за помощ, но когато става ясно, че близък на По човек ще е следващата жертва, залогът рязко се покачва и създателя на детективския разказ трябва да използва всичките си умения, за да разкрие случая преди да е станало твърде късно.

Режисьор на филма е Джеймс МакТийг, а в ролите ще видим Джон КюсакАлис ИвЛюк ЕвансБрендън ГлийсънКевин Макнали и др.

Премиерата е 9 март 2012.

Повече за „The Raven” може да прочетете в новините ни до момента.

„The Raven”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. На мен по-скоро ми допада; яки кадровки и готин монтаж. Сценографски също стои добре. Обаче става дума все пак за трейлър, така че не се наемам с прогнози, но определено бих наел един билет, за да гледам филма. 🙂

  2. Хайде и с бащицата да се изгаврим. Кюсак = По. И то това да беше проблена,,, Хахахахахаха. Кадровките и монтажа се изчерпаха. Сцени и от плод и зеленчука може вече да направят. Вече се търси филм, мисъл. А това още на трейлър си личи, че не би било. The Raven. Хахаха.

  3. Супер „дженерик“ е, никаква изненада няма в това как изглежда. По този въпрос съм съгласен с Naugahyde.
    За Кюсак само ще кажа, че можеше да е много по-зле.