Преди по-малко от седмица Хенри Кавил обяви завръщането си в ролята, която го направи звезда – Супермен. И докато той е зает с промоцията на втората част на „Enola Holmes“ за Netflix, буквално преди часове беше разпространена още една интересна новина, свързана с бъдещето на един от печелившите сериали на стрийминг-гиганта – „Вещерът“ („The Witcher“). Колкото и да са железни мускулите на Кавил, явно не биха могли да издържат напрежението да служат на двама „супергерои“, подвизаващи се в съвсем различни вселени, и е настанало време за избор. Дали са надделели сантиментални предпочитания към може би най-легендарния комиксов образ на всички времена или просто финансовото изражение на тази любов е било с няколко нули повече – това няма никакво значение; мистър Кавил обяви своя избор и синхронно с продуцентите на „Вещерът“ обяви кой ще го замести в ролята на Гералт от Ривия – Лиъм Хемсуърт.

След вече готовия трети сезон на доказалата се като успешна адаптация по епоса на Анджей Сапковски, Netflix рискуват да разочароват почитателите, които вече „преглътнаха“ дълго обсъждания кастинг на Кавил и след три сезона от историята ще им се наложи да „пренастройват“ възприятията си за нова визия на Гералт. Вярно е, че е доста трудно да бъде намерен някой, който да наподобява Кавил – поне като физическа структура, но в случая продуцентите са решили да рискуват и да заложат на различността. Като предимство може да бъде изтъкнат факта, че до момента Лиъм Хемсуърт няма запомнящи се роли – дори в образа на Гейл от „Игрите на глада“ и продълженията не се прояви като „сериозен играч“; може пък шансът да пресъздаде наново Гералт да се окаже именно неговият най-важен удар в десятката до момента… Супер скептични се по отношение на това решение на Netflix, но не дотам, че без да сме видели резултата от експеримента да заявяваме, че ще го „бойкотираме“ – ще хвърлим поглед, ако сериалът се превърне в тотална боза – просто ще изчезне от списъците ни и толкоз.

И тъй като сме сигурни, че вече са ви попаднали официалните изявления по темата за смяната на самия Кавил и на официалния Twitter-канал на поредицата, тук ще споделим само думите на 32-годишния Хемсуърт:

Като тотален почитател на „Вещерът“, аз съм изключително въодушевен от възможността да вляза в ролята на Гералт от Ривия. Хенри Кавил беше невероятен Гералт и за мен е чест да получа от него щафетата – да ми бъде разрешено да нося мечовете на Белия вълк в следващата глава от неговите приключения. Хенри, аз съм твой фен от години и съм вдъхновен от начина, по който ти пресъздаде този иконичен и любим образ. Ще ми се наложи да работя сериозно, за да постигна това, което се очаква от мен, но съм във възторг от шанса да стана част от света на „Вещерът“.

Трети сезон на поредицата, все още с участието на Кавил, предстои да бъде пусната в стрийминг канала през лятото на 2023. Смяната на образа ще се случи (чак) след това. Ще очакваме още новини и развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гадно е така да се случи ,когато си свикнал с един човек, но хубавото е, че продължава. Дотук е един от най-добрите непретенциозни фентъзи сериали