Робърт Земекис

24 Frames съобщават, че първият игрален филм на Робърт Земекис от 2000 година насам ще бъде „Flight”, с който ви запознахме в края на април, а Дензъл Уошингтън е на път да подпише договор за изпълнението на главната роля.

След финансовия провал на “Майло на Марс” и последвалото прекратяване на CGI римейка на БиталсовияYellow Submarine”, упорито се заговори за завръщането на Робърт Земекис към игралното кино и потенциалните проекти бяха доста – „Timeless и „Replay”, които щяха да са мечтаното от феновете завръщане на режисьора към темата за пътуване във времето, екранизацията на фантастичния роман „Dark Life”, дългоочакваното продължение на „Кой натопи заека Роджър?” и разбира се, самият „Flight”.

В интерес на истината, „Flightбеше най-малко интересния за нас проект, но пък се радваме, че засега това ще сложи край на всичките спекулации, които бяха достигнали дразнещи размери.

Сценарият на „Flightе дело на Джон Гатинс (“Real Steel”) и разказва за пилот, който се превръща в герой, след като успява да предотврати самолетна катастрофа. Уловката е, че при последвалото разследване става ясно, че той е пилотирал самолета под въздействието на алкохол и наркотици. Както казахме и миналия път, общо взето това си е истинската история на капитан Челси „Съли“ Съленбъргър (който преди време успешно приземи в река Хъдзън аварирал след инцидент с птици Еърбъс, спасявайки живота на 155 човека), но както се казва на английски “with a twist”.

Да, не е фантастика, но все пак говорим за Земекис, а ние все още имаме огромна вяра в човека, така че определено ще чакаме филма с интерес. Снимките трябва да започнат преез есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прочетох "първият игрален филм на Робърт Земекис от 2000 годинИ насам" и така изглежда наистина 🙂