Стивън Зейлиън

В началото на годината ви споменахме за римейка на испанския „Timecrimes” на Начо Вигалондо, подготвян от Стивън Зейлиън, но оттогава ни звук, ни стон. Може би проблемът е бил намирането на подходящ режисьор, защото сега се оказва, че самият Зейлиън иска да режисира.

Надяваме се, че много добре знаете кой е Зейлиън и какви сценарии е писал – „The Girl with the Dragon Tattoo” излиза по родните кина всеки момент (всъщност другата година, но пак говорим за броени дни). Веднъж-два пъти е сядал и на режисьорския стол, макар и с доста по-слаби резултати, и може да се окаже добър избор за римейка. Ето какво има да каже самият той:

„Обсъждаме възможността да режисирам един малък филм, „Timecrimes”, който ще прехвърлим в Щатите… Мисля, че ще е много забавно и искам да го снимам бързо и евтино, защото според мен това е един от малкото филми, които са замислени така, че бързо и евтино няма да жертва нищо. Има четирима героя, две места и всичко се случва в действително време за около час и половина. Това ще е много забавно за мен – да се опитам да направя нещо наистина бързо.”

Всъщност Зейлиън държи правата за римейка, така че може да си позволи доста волности, но явно няма такова намерение. С изключение на смяната на мястото на действието, не би трябвало да има много промени:

„Мисля, че ще е подобен на оригинала. Историята е гениална заради идеята. Основната идея е, че един човек изживява половин час от живота си три пъти. Това е толкова страхотна идея, не смятам да я променям. Мястото ще се промени… Ще има промени, но основната идея и общата картинка ще си останат същите.”

Засега ни звучи доста добре – като за римейк – но ние все още не сме гледали оригинала, а точно за „Timecrimes” чуваме само и единствено похвали. Когато най-накрая намерим време да го гледаме, сигурно ще запеем съвсем друга песен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ни въ и срам! Още да не сте го гледали!!!

    Както го описват, май ще е същият филм, както направиха с „Ванила скай“. Това, че ще е на друго място нищо не променя защото имаме една къща и две сгради в гората, а тази гора може да е навсякъде ;). И четири човека… какво толкова… същият филм май ще снимат – направо да вземат сценария и да почнат… Безмислено ми се вижда… 🙁

  2. Засрамено гледам в пода! 🙂
    Ако е като „Ванила Скай“, значи супер. Аз него много го харесвам. 🙂

  3. Аз го гледах и ми хареса.

    Следва малко спойлерче. Само дето цялата мотивация за действията на героите беше доста пресилена (да скрие успешният експеримент от шефовете си, само защото го е направил през уикенда?)

  4. @Sick S.
    Има и такива хора – нали ще му набият канчето. Просто чака делник и ХОП – я то тръгнало. Абе това са си подробности. Въпроса е, че все така стават белите – случайно. 😉 😉

    @Дринов
    За „Ванила скай“ имах в предвид, че е същия като оригинала, а не че е като този тук. Сигурно си ме разбрал, но да поясня, да не стават грешки. Иначе и аз го харесвам.

    😉