Вчера беше Disney+ Day и в интернет се изля тонове информация, снимки, трейлъри и всякакви подобни за вече съществуващи и предстоящи проекти на студиото, което, както знаем, държи някои от най-популярните брандове, начело със „Star Wars” и Marvel. Ние нито имаме възможност, нито желание да обръщаме внимание на всичко, но все пак отбелязваме едно две неща, като първия поглед зад кулисите на „Obi-Wan Kenobi“ и фокуса на настоящата ни новина – краткия тийзър на сериала „Moon Knight“.

Ако трябва да сме честни, след разочарованието от „WandaVision”, „The Falcon and the Winter Soldier” и „Loki”, и в лицето на кофти рекламите за никому ненужния „Hawkeye“, интересът ни към телевизионните измерения на филмовата вселена на Marvel е практически нулев. Но все пак има един сериал, който сме любопитни да видим, и това е „Moon Knight“ с Оскар Айзък в титулната роля и Итън Хоук като основния антагонист. Интерес, който се запазва и след като видяхме споменатия по-горе първи тийзър.

Тази реклама, общо взето, потвърждава, че версията на Лунния рицар, която ще видим в „Moon Knight“, е страдащият от дисоциативно личностно разстройство Марк Спенсър – американец с еврейски произход, боксьор и бивш наемник, вербуван от ЦРУ, чиито живот е спасен от египетския бог Коншу, който го надарява със свръхестествени способности. Всъщност, като Лунния рицар, всяка от различните личности на Спенсър е проявление на една от отличителните божествени черти на Коншу. Суперсили римуващи се с психическа травма.

Все още няма информация в кой точно злодей ще се превъплъти Итън Хоук – най-упоритите слухове са, че това ще бъде наемникът Раул Бушмен, който се обръща срещу титулярния герой на Марк Спенсър, когато в картинката се намесва египетският бог Коншу, но актьорът споделя, че за ролята си се е вдъхновил от духовния лидер на сектата „Клонка Давидова” Дейвид Кореш (чиято история наскоро беше разказана в „Waco”).

Като цяло, тийзърът, макар и кратичък, ни допада и гъделичка любопитството ни. Но, въпреки че имаме интерес към сериала, държим очакванията си доста ниски, защото напоследък Marvel не могат да покрият дори и средняшкото ниво, което сме свикнали да получаваме от по-голямата част от продукциите им, било то телевизионни или кино.

Шоурънър на „Moon Knight“ е Джеръми Слейтър („The Umbrella Academy“), а режисьори на предвидените шест епизода са Мохамед Диаб („Cairo 678“, „Clash“) и дуото Джъстин Бенсън и Арън Мурхед, познати с успешни жанрови продукции като „Spring”, „The Endless” и „Synchronic“. Оосвен Оскар Айзък и Итън Хоук, с роли в сериала влизат Мей Каламауй и Гаспар Улиел.

Премиерата се очаква през 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *