Уашовски и Тиквер

Екранизацията по сложния роман „Cloud Atlas” на Дейвид Митчъл е проект, който следим с голям интерес и един от въпросите, които ни вълнуват адски много, е кой в крайна сметка ще се нагърби с режисурата.

Първоначалната информация беше, че това ще е Том Тиквер („Бягай, Лола”, „Парфюм: Историята на един убиец”), но после Хали Бери загатна в интервю, че със задачата ще се наемат Уашовски, които първоначално трябваше да бъдат само продуценти. Сега обаче, нещата стават още по-странни, защото в интервю за EW Натали Портман съобщава, че и Тиквер и Уашовски ще режисират.

„Не знам какво става с финансирането… четох романа, докато снимах „V като Вендета” и го дадох на Уашовски и на Том Тиквер. Сега те ще го режисират заедно и тримата. Аз ще имам някаква роля в него, ако стане, но вероятно нищо голямо.”

Всъщност има смисъл в това режисьорите да са няколко, защото „Cloud Atlas” има шест отделни сюжетни линии в съвсем различни епохи – минало и бъдеще, и това е интересен начин за справяне с цялостната история, която работи на ниво роман, но за кино би била малко неестествена.

Коментирайки всичко това, за съжаление трябва да отбележим, че въпреки че Хали Бери даде лятото като начало на снимките, все още не е официално потвърдено, че филмът е получил финансиране и съществува реална възможност нещата да се разпаднат. Стискаме палци това да не се случи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *