Въпреки че фантастичният хорър-трилър „The Endless“ на режисьорското дуо Джъстин Бенсън и Арън Мурхед („Resolution” и „Spring“) е един от най-очакваните от нас жанрови филми за годината, така се получава, че все се забавяме с отразяването на рекламите му – замотахме се както с първия тийзър, така и с новия пълен трейлър, който дебютира преди десетина дни. Но както е казал народът, по-добре късно, отколкото никога, особено когато става дума за подобни интересни и притежаващи голям потенциал проекти.

The Endless“ разказва за двама братя (Бенсън и Мурхед), които се завръщат към култ, който са изоставили отдавна, след като получават странно видеосъобщение от групата. Докато Арън моментално свиква отново с предишния си живот, изпълнен с лагерни огньове и домашно приготвени храна и бира, Джъстин остава скептичен, усещайки, че нещо зловещо е скрито под привидно добронамерената фасада на култа. Скоро започват да се случват все по-странни и смахнати неща и двамата започват да се чудят дали вярванията на култа, които двамата са изоставили, не са по-далновидни, отколкото са предполагали…

Изглежда чудно. Виждаме доста от странните, „mind fuck“ неща, които се случват в култа, но въпреки това централната мистерия остава скрита и реално нямаме никаква идея какво точно се случва. А това, както всички знаем, е рядкост – в днешно време сме свикнали трейлърите да издават прекалено много.

Предвид интригуващите реклами на филма, отличните отзиви, които получи от фестивалния си показ, и факта, че сме фенове жанра и в частност на Джъстин Бенсън и Арън Мурхед, чиято кариера следим с интерес след чудесната хорър романтика „Spring“, не бихме пропуснали „The Endless“ за нищо на света. Само се надяваме и с гледането му да не се замотаем, така както с отразяването му.

За финал вижте и един постер.

плакат

Режисьори на „The Endless“ са Арън Мурхед и Джъстин Бенсън, който е и сценарист. Двамата са изпълнители и на главните роли, а редом до тях ще видим Кейли Ернандес, Тейт Елингтън, Джеймс Джордан, Леу Темпъл, Емили Монтаг и др.

Премиерата е 6 април в ограничен брой киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Оо любимият ми тип филми. Изглежда ми в тона на последните добри „The Invitation“ и „Coherence“.