арета

Дори на територията на National Geographic се случват промени в „творческите планове” – подготвяният в момента трети сезон на поредицата „Геният” ще бъде посветен на Арета Франклин, която приключи земния си път през лятото на 2018 година, но продължава да живее в сърцата на милионите си почитатели в цял свят. Историята на Кралицата на соул музиката трябва да бъде преразказана за поколенията и актрисата Синтия Ериво поема отговорната роля да се превъплъти в тази уникална жена и певица.

Изпълнителни продуценти на биографичната антология, която представи пред публиката в целия свят Джефри Ръш като Алберт Айнщайн и Антонио Бандрас в ролята на Пабло Пикасо, са добре познатият на всички Рон Хауърд и Брайън Грейзър, а Сюзан-Лори Паркс е поела отговорностите на шоурънър. Партньори на Ериво в предизвикателната задача са Кортни Б. Ванс („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”) и Дейвид Крос („Arrested Development”), а ето какво споделя актрисата за своята подготовка по отношение на ролята:

„През последните няколко месеца работа сериозно върху задачата да се превърна в образ на незабравимата Кралица на соул музиката – слушам непрестанно нейни изпълнения, откривам непознати на публиката интервюта, чета книгите, написани за нея – стремя се да уловя начина, по който тя е гледала на света, нейния дух… Възхитена съм от талантливия екип музиканти, с които заено служим на Кралицата и ще създадем нещо наистина много специално.”

Ето как изглежда Синтия Ериво („Harriet”, „Widows”, „Bad Times at the El Royale”) в ролята на Арета Франклин в първия официален кадър от новия сезон на поредицата „Геният”.

синтия ериво

Геният” пресъздава впечатляващите истории на най-гениалните творци и техните изключителни постижения, както и сложните, изпълнени със страст и емоции лични съдби. Третият сезон на познатата антология ще се посвети на музикалния гений Арета Франклин и невероятната й кариера, както и на неизмеримото й влияние върху музиката и културата в целия свят. Това е първият по рода си сценарий, създаден след старателни проучвания, посветен на живота на световно признатата Кралица на соул музиката. Носителката на награди „Грами” Арета Франклин, защитник на социалната справедливост и правата на хората, често е смятана за най-великата певица на последните 50 години получава безброй отличия от целия свят през цялата си кариера…

Очакваме с нетърпение резулатата от сериозната работа на още по-сериозния творчески екип – когато става дума за биографичен образ на музикант, нещата стават наистина безкрайно отговорни! Премиерата на третия сезон на „Геният” е по National Geographic през май 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *