„Apollo 18”

Когато ви представихме първия трейлър на „Apollo 18” отбелязахме, че като цяло доста ни радва – особено за не особено високобюджетна „found footage” хорър фантастика, но отбелязахме, че няма „money shot”. Сега, благодарение на Yahoo, можем да видим втория трейлър, който изненадващо показва доста по-малко от първия, но въпреки това отново е на ниво.

В първия видяхме гадинката в скафандъра, инфектираната рана, разкъсаното американско знаме, малко евтиния номер, познат като „footage damaged”, и полузаровени трупове. Този път не виждаме нито един от тези елементи, но за сметка на това става ясно, че счупения шлем на съветски космонавт – надписът СССР адски ни израдва!

Също така, подобаващо за втори трейлър, липсват дългите архивни кадри от излитащи совалки и са заменени от доста по-приятно клише – безличен глас от Хюстън забаламосва астронавтите, които не са получили ценна информация и сега животът им е в опасност, благодарение на правителствените лъжи. Да, клише е, но във фантастиката обикновено дава добри резултати.

А „money shot”? Все още няма такъв, но краят на трейлъра – нещо като аудио еквивалента, „money sound”, ако щете – успешно го замества. За съжаление той е последван от чисто нова премиерна дата (очевидно 22 април няма как да е истина), далечният 2 септември. Кой знае, „Apollo 18” може да си заслужава чакането. Разбира се, може да се окаже е пълна скука, но очевидно трейлърите си вършат работата доста добре, защото ние възнамеряваме да го гледаме.

Стягаме багажа за Луната, със или без покана

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дано да има някой чудовище като онова от първия тийзър плакат да има малко атмосфера филмчето.

  2. Сър Кларк и Кубрик поставиха феноменално-фундаменталното начало на лунната тема. После я отнема с години, сякаш стана скучна, а Марс повече завълнува. В последновреме обаче, мисля си, че има сериозен рестарт. Особено с "Moon".

    А това се превърна в най-чаканата сай-фай след "Маймуниуте" за мен. Ако ще има напрежение и поне мъничко параноя, готов съм цял филм да гледам без грам гадове/мутанти/паразити и т.н. Филмчето може да се снима с бюджет равен на 2 каси бира и в моя обор накичен с чершафи, цаката е точно да прояват въображение…и да не канят Н. Кейдж.

  3. Преди време Марс беше гореща точка – направо го разсипаха от филми! 🙂

    Съгласен съм с това което казваш за въображението! Ще видим обаче, какво ще измислят. 🙂