Едно от заглавията от предстоящия „Оскар-сезон”, които очакваме с най-голямо нетърпение, е „Бомба със закъснител” („Bombshell”) – филмът за жените, които свалят от власт основателя на Fox News Роджър Ейлс. Очакваме филма с нетърпение още откакто разбрахме, че в трите главни роли ще видим Никол Кидман, Чарлийз Терън и Марго Роби, а първият тийзър циментира вълнението ни с чудесното поставяне на героините, без дори да включва реплики.

Понякога се притесняваме, когато толкова много се хайпнем за филм, тъй като това отваря вратите за голямо разочарование. Сега обаче, когато получихме и първи пълен трейлър на „Bombshell”, се ентусиазирахме дори още повече (доколкото е възможно). Тийзърът залагаше само на визията на героините и вярваше, че от малко ще разпознаем невероятния им актьорски талант. Тук вече виждаме всяка една от тях в ролята си, обръща се внимание и на второстепенните герои, както и за пръв път на злодея в историята – Джон Литгоу в ролята на Ейлс.

Няма как да не говорим първо за това, че Чарлийз Терън просто покъртително прилича на истинската Мегън Кели, както визуално, така и в гласа и интонацията. Никол Кидман е поставена в кадри с истински водещи на Fox News и вече виждаме и бойната натура на Гретчен Карлсън, която първа подема битката срещу Ейлс. Марго Роби също ни грабва като амбициозната, но нервна новачка, която тепърва ще бъде индоктринирана в културата на Fox – и официалната, и тази „зад затворени врати”. Поместени са дори и истински кадри от изказвания на Доналд Тръмп. Това не ни учудва по никакъв начин, беше ясно, че това ще бъде филм, който не бяга от политическия си резонанс, а напротив – ще разчита много на това колко близки и актуални все още са събитията, за които разказва.

Трейлърът освен това има доста приповдигнат тон и макар и да не очакваме това от целия филм, първосигнално доста ни напомня на „Големият залог”, чийто сценарист Чарлс Рандолф е сценарист и на „Bombshell” – разисква сериозна и актуална тема, която обаче е представена с чувство за хумор. Почти сме сигурни, че цялостно филмът няма да залага точно на лековатия тон, но се радваме да видим, че няма да бъде и депресиращо задълбаване в мрачните води само и единствено защото драмата уж се приема по-сериозно от Академията. Освен всичко друго трейлърът е монтиран на мегахита на Били Айлиш „Bad Guy”, което директно ни разсмя с липсата си на финес.

плакат

Толкова много обещаващи индикации ни дават тези реклами, че абсолютно не можем вече да сдържаме търпението си. Припомняме, че „Бомба със закъснител” („Bombshell”) е режисиран от Джей Роуч, а звездният актьорски състав, освен трите красавици и звяра, включва още Алисън Джани, Кейт Макинън, Кони Бритън, Алис Ийв, Ашли Грийн, Назанин Бониади, Дарси Кардън, Марк Дюплас, Малкълм Макдауъл и Ричард Кайнд.

Премиерата ще бъде на 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Няма какво да се пише…. той е велик….