Бързаме веднага да споделим страхотния първи трейлър на „Suspiria“ на Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“), в който виждаме за кратко звездите Дакота Джонсън и Тилда Суинтън и получаваме дългоочакваната гаранция, че ни очаква солидна доза качествено кино. Писали сме доста по темата в новините ни до момента – включително за първите снимки, както и за присъединяването на Том Йорк . Въпреки че е римейк по култовата класика на Дарио Ардженто от 1977 г., филмът има всички показатели да оглави списъка ни с топ 10 за тази година. Много за бързо ви припомняме официалния синопсис, след което можете да видите и самата реклама.

През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company  в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.

Изглежда наистина жестоко! Хем е същото, хем не е, което адски ни радва. Гуаданино сякаш наистина е успял да изгради собствена визия за познатата история, без сляпо да копира Ардженто. Определено ни допада тонът на видяното и се радваме, че не са изсипали всички култови сцени, които да ни опропастят гледането на филма. Много е възможно да не си пуснем следващите рекламни материали (които със сигурност ще отразим), просто добавяме заглавието в watchlist-а и чакаме 2 ноември. В заключение ви предлагаме един цитат от Гуаданино, който вече сме споделяли, както и няколко подбрани сцени от самия трейлър.

Филмът на Дарио Ардженто се появи в много важен момент от моето съзряване, тъй като тогава бях едва четиринадесетгодишен. Мисля, че мога да кажа, че ме промени завинаги. Бях обсебен от Ардженто през юношеството си. Моята версия ще бъде ситуирана в Берлин през 1977 г. и ще се фокусира върху образа на майката и за безкомпромисната сила на майчинството. Ще бъде за намирането на вътрешния глас.

Suspiria-2018-Film-1 suspiria-dakota-johnson-1024x520

01 02 03 04 05

Добавяме и няколко изостанали тийзър постери, просто защото надписите ни кефят, а най-накрая можете да видите и новия плакат на филма.

Suspiria_Mother Suspiria_Soul Suspiria_Tremble Suspiria_Whispers

suspiria-poster1

Режисьор на „Suspiria“ е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кайганич, по класиката на Дарио Ардженто. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър и други.

Премиерата на „Suspiria“ е 2 ноември тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Рязко понеделникът стана великолепен. По всичко изглежда, че филмът ще е чук и половина.

  2. Меден е! Искам още по-червен! Търпение нямам… ще потърся помощ от вещица!

  3. Най-доброто трейлърче тази година (досега) :)?

    Харесва ми 80-тарския вид на продукцията, и соц. трънката.
    Btw не съм гледа филмчето то 70-те (покривам се :().

    1. Филма на Ардженто за мен лично е тотална помия (изключвам сцените на натурализъм в него, които са супер!). Suspiria от 77-ма e може би, най-дървеният и безвкусен b-movie с такъв „култов“ статус, който някога съм гледал.
      Тук нещата изглеждат далеч по-класно, но имам съмнения, че ще успее да надскочи жанровите си рамки, въпреки че след чудесния „Call me by your name“ името Гуаданино заслужава доверие.

    2. Точка, филмът на Ардженто е изключителен.

    3. Ако трейлърът може да бъде някаква мъничка атестация (да бе да, днешно време) за качество, значи ни очаква поне добър филм. Аз колкото и да го мисля, май ще го турна на 1-во място в моята – imaginary/non-existent top trailers of the year thus far, lol (от това което ми е попадало пред очите).

      Узи аз се скатавам, че да не ме нахраниш :P, скоро дори поправих един огромен пропуск, но не казвам кой :D. Просто не съм на ти с хорърите, особено по-гнусничките (може да съм споменавал). Иначе качествено направените със здрава атмосфера и добър съспенс, или по-нестандартни/интригуващи било то с история (чисто като сетинг) или презентация винаги възбуждат любопитството :). Но то филми, дал Gоспод :P, ама време не.

    4. O, наваксването с всичко е невъзможна мисия, напълно те разбирам 🙂

  4. Като от български национален киноцентър е. Ама на Лука дървената режисура му идва естествено, тук май ще е подходяща.

    1. “Вещицата” е висш пилотаж, трудна за достигане цел е, но дано 🙂