Един от филмите, чието развитие следим най-много, когато става дума за предстоящия сезон на наградите (и за който вероятно, когато сезонът дойде, ще продължим да говорим), се казва „Бомба със закъснител” („Bombshell”). Заглавието е ново – предишния път, когато говорихме за него, то неофициално беше „Fair and Balanced”. Без значение какво е името обаче, това е филмът, който ще събере на екран Чарлийз Терън, Никол Кидман и Марго Роби, както и много други страхотни актриси да им помагат. Сложното начинание, за което е събран този пантеон от холивудски богини? Историята на Fox News и създателя им Роджър Ейлс, който е изгонен от компанията, след като десетки жени го обвиниха в сексуален тормоз.

Първият миниатюрен тийзър, който Lionsgate пускат, ни показва само как изглеждат трите дами в главните роли. Събира ги в един асансьор, в който се изрича само едно изречение. Само че и трите са толкова добри, че пълнят не само асансьора, ами цялото ни възприятие с присъствието и ролите си. Погледнете за тези по-малко от 90 секунди колко добре можем да видим разликите между героините им.

Гретчен Карлсън (Кидман) е високопоставената ветеранка, която знае как да стои високо изправена и тежко на позицията си. Вероятно и за това, че си е изградила самочувствие и себестойност, тя е първата, която повдига публично обвинение срещу Ейлс, което впоследствие дава началото на порой от други свидетели. Мегън Кели (Терън) е вече известна, но очевидно недолюбвана – пази си гърба и стои на гард. Тя е обвинявана и хулена, че дълго време е мълчала и не се е включила до много късно в публичната борба срещу Ейлс. Кейла Поспизил (Роби) пък е младата продуцентка, която очевидно се чувства невероятно некомфортно и уплашено. Впечатляващо е Роби как дори на промоционалните снимки изглежда свела поглед и прегърбила рамена.

Ще бъде истинско удоволствие да гледаме трите в какъвто и да било филм, дори нямаше нужда да е на толкова наболяла тема, практически най-актуалната в момента, по истински събития от толкова скорошната история, на която всички продължаваме да ставаме свидетели. Абсолютно невероятният каст обаче не свършва с тях. Досега не сме споменали дори любимата ни Алисън Джани, която спечели „Оскар”, когато играеше майка на Роби в „Аз, Тоня”. Продължаваме със сияещата звезда на съвременния каст на “SNLКейт Макинън, Кони Бритън, Алис Ийв, Ашли Грийн, Назанин Бониади и други. А в ролята на титаничния злодей Роджър Ейлс е прекрасният Джон Литгоу.

В същата роля по-рано тази година влезе Ръсел Кроу в сериала  „The Loudest Voice”. И докато за Кроу критиците имаха само добри неща да кажат, цялостните оценки за сериала не са прекрасни. Надяваме се донякъде тайната на евентуалния успех на „Бомба със закъснител” („Bombshell”) да се крие в това, че той ще се фокусира върху жените, които са двигателят на цялата история, а не върху Ейлс. Самият Литгоу казва в едно интервю:

Толкова много се говори за добрите признаци на това, че виждаме да бъдат разказвани чудесни истории на жени. Тази може би е една от най-добрите, защото наистина е за шест или седем напълно различни жени, които имат напълно различни преживявания и отговори на кризата във Fox. Аз играя кризата.

Сценарист е Чарлс Рандолф („The Big Short”), а режисурата е поета от Джей Роуч („Тръмбо”). Премиерата на „Bombshell” е насрочена за 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Кадър от национален парк „Серенгети“ ли изгледах току-що? 😁

  2. Баси, Терон са я избацали удивително, доста близка е визуално с оная пача Кели.

  3. Скоро не бях гледал толкова добър тийзър! Ако целия филм е такъв, ще обере маса награди.
    П.С. Ох, Марго, що си толкова красива значи… 😀

    1. Направо ще се замерят със статуетки от всякакъв калибър 😀 Тийзър с толкова изразена „животинска“ йерархия не бях гледал от бая време.

  4. Отвратително! Това ще е поредната лицемерна холивудска помия, която ще има за цел допълнително да пропагандира морално деградиралото движение #metoo. Тези долни „либерални“ фашисти направиха така, че феминизма в контекста на съвремието ни да бъде декласиран като стойност от графата на сериозните теми в изкуството.

    1. Съгласен съм с теб. Още нещо по темата. Моя близка завърши право в САЩ преди 20 и нещо години. Още тогава ми каза , че в САЩ мъж не влизал в асансьор, ако би бил сам с жена. Изкривяване на иначе благородната концепция за феминизма. Например жена да каже, че преди 20-25 години била насилена от БОГАТ мъж и да получи някакви пари. и това е феминизма сега. Пари и глуповата известност.