Три години, след като започна снимките по spin-off на култовата комедия „Големият Лебовски”, Джон Туртуро наистина ще вземе да успее да доведе филма си до екран. С ново заглавие, допълнения към актьорския състав и изглежда доста променен подход, модернизиран да бъде „в крак с времето”, изглежда, че съвсем скоро действително ще видим продължение на историята на Хесус Куинтана – Джийзъса от оригиналния филм.

Да преговорим историята на продукцията досега: от 2016 насам Туртуро е написал и сякаш снима филм за Джийзъса, който той казва, че си е негов оригинален герой, замислен преди да бъде включен в любимия на феновете филм на братя Коен. Заради това Туртуро подготвя филм, тогава наречен „Going Places”, описван като римейк на френския „Les Valseuses” от 1974 г. – проект, в който Коен въобще не са намесени и който не включва и иконичния Пич на Джеф Бриджис по никакъв начин.

Оттогава не бяхме чували никакво развитие по тази идея, но сега независимата продуцентска компания Screen Media са решили да застанат зад Туртуро и да разпространят филма с новото заглавие „The Jesus Rolls”. За момента не знаем до каква степен това е същият филм, който започна да се снима през август 2016, въпреки че до някаква степен синопсисът (който можете да прочетете по-надолу) звучи сравнително подобно. В същото време се поставя въпросът как да бъде продаден този филм на съвременната чувствителна публика, която по принцип едва ли би отишла да гледа филм, чийто главен герой е осъждан сексуален хищник. Ами как, излизаш със следното интересно извъртяно медийно цитатче:

В момента сякаш е идеалният момент да бъде изкаран провокативен филм, показващ глупостта на мъжете, които се опитват и се провалят, и се опитват по-добре да разберат и да проникнат в мистерията на жените.

Нас, както обикновено, не ни интересуват особено политическите конотации на един нов филм. По-скоро сме скептично настроени към идеята за това един забавен и ексцентричен второстепенен герой, който работи добре като подхвърлена шега, да бъде правен в главно действащо лице в собствен филм – обикновено такъв тип експерименти не свършват добре. Недоверието ни обаче е смекчено от голямата ни вяра в комедийния талант на Джон Туртуро, а още повече именно в харизмата и откачената му енергия в ролята на Джийзъса.

Освен това обаче той е събрал доста еклектичен и интересен актьорски състав около себе си – ще му партнират Боби Канавале, Сюзън Сарандън, Одри Тоту, Джон Хам и Пийт Дейвидсън. Комедийно този отбор си представяме, че ще се впише без проблеми, да видим как ще им се отрази историята, до каква степен ще има тя допир и дори подобен тон с „Големият Лебовски” и най-важното от всичко, ще видим ли поне камео от Пича?

Ето го и официалния синопсис:

The Jesus Rolls” проследява трима неудачници, чиято непочтителна и сексуално заредена динамика еволюира в изненадваща любовна история, докато тяхното непокорно и непукистко държание към миналото и бъдещето им изиграва лоша шега, въпреки че междувременно изпълняват добри дела. Когато те си създават враг в лицето на фризьор, размахващ пистолет, тяхното пътуване се превръща в постоянно бягане от закона, от обществото и от фризьора, докато затвърждават връзките в нестандартното си семейство.

The Jesus Rolls” е предвиден да дебютира през ранната 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Големия Лебовски за мен е добре, а изявата на Тортуро е повече от култ. Ще го гледам.

  2. Станах фен на Тортуро в момента, в който остана по боксерки под моста в „Трансформърс“ 1😆