Джизъс Куинтана - „Големия Лебовски”
Джизъс Куинтана – „Големия Лебовски”

От години Джон Туртуро не крие желанието си да участва в „spin-off” на „Големия Лебовски”, посветен на култовия му герой Джизъс (Исус) Куинтана, но ние така и не повярвахме, че ще се случи, дори след като наскоро получи одобрението на Джеф Бриджис, който явно няма нищо против да се завърне към ролята на Пича/The Dude. Непрестанно чуваме всякакви мечти и надежди на актьори, които са луди по някой герой, но обикновено не им се получава. Е, Туртуро явно е решил, че след като не може да разчита на братя Коен, които очевидно нямат намерение да правят нови „Лебовски” филм, той ще трябва да вземе нещата в свои ръце.

Така преди броени дни ни изненада с новината, че са започнали снимките на „Going Places”, който всъщност няма нищо общо с „Големия Лебовски” и Пича, но пък главен герой е точно Джизъс, за когото Туртуро казва, че е негов герой, измислен години преди да го видим на екрана. Честно казано, продължават да ни мъчат сериозни съмнения дали не е някаква закъсняла първоаприлска шега, но след като се появи първата задкулисна снимка, решихме, че си заслужава да я представим. На нея не виждаме нещо супер вълнуващо, но самото и съществуване и безкрайно важно за феновете на Джизъс. И на боулинга. Nobody fucks with the Jesus.

Going Places

Странна работа… но пък обещаваща. Още по-любопитно (и объркващо) е, че „Going Places” всъщност е римейк на френския „Les Valseuses” от 1974. Сред останалите актьори са Боби Канавале, Одри Тоту и Сюзън Сарандън, а сюжетът е описан (засега) както следва:

„Двама дребни крадци, Джизъс на Туртуро и Пийти на Канавале, се състезават кой ще осигури първия оргазъм на жена, който се замесва в далаверите им (Тоту). Сарандън също става част от компанията, в ролята на жена, току-що излязла от затвора.”

Звучи доста интересно, въпреки факта, че братя Коен не са замесени по какъвто и да е начин. С удоволствие отново ще видим Джизъс на големия екран, но продължаваме да изпитваме греспоменатите съмнения. Може би един трейлър ще ни накара да се почувстваме малко по-сигурни, така че дано се появи по-скоро. Ще ви държим в течение.

https://www.youtube.com/watch?v=6Z7U5pZRl2k

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *