Братята Коен ще пишат сценария на „Unbroken”

Когато преди няколко месеца Анджелина Жоли избра следващия си режисьорски проект „Unbroken”, така и не намерихме време да споделим новината, но сега просто няма как да пропуснем най-новото развитие около филма: THR обявиха, че сценаристи ще са Джоуел и Итън Коен, с което акциите на „Unbroken” рязко се покачиха, поне в нашите очи.

Не можем да коментираме режисьорските способности на Жоли, защото не сме гледали игралния й режисьорски дебют „In the Land of Blood and Honey” (доколкото разбираме никой не го е гледал и е имал сериозни проблеми с избиването на и без това скромния си бюджет), но доскоро режисьор на „Unbroken” трябваше да е Франсис Лорънс и честно казано, нямаме нищо против смяната. А с намесата на братя Коен започваме да си мислим, че може да се получи нещо наистина качествено. Явно и „Universal” смятат така и влагат доста в проекта – според слуховете Жоли имала изключително високи изисквания за сценаристите и ето, че са били задоволени.

Unbroken”, екранизация по книгата на Лора Хиленбранд, всъщност е биографичната история на Луи Замперини, бившия олимпиец и лейтенант от Втората световна война, който едва оцелява след разбиването на бомбардировача, на който служи – първо прекарва 47 дни, носейки се из Тихия океан, а след това е заловен и прекарва остатъка от войната в японски военнопленнически лагер, където е подложен на всякакви мъчения.

Очаква се самият Замперини, който тази година навърши 96 години, да е консултант на филма, а последната информация около програмата беше, че студиото се надява снимките да започнат тази година. Дали все още е така, не е ясно, но най-вероятно братята Коен ще започнат работа по съвсем нов сценарий, игнорирайки предишните опити на Уилям Никълсън, Ричард Лаграванезе и Скот Купър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Gambit“ вече е провал, а е уж на acclaimed режисьор като Майкъл Радфорд.
    Неописуемо големия, Гениален, сценариен талант на братя Коен, надали ще помогне много на този проект, още повече щом режисьор е това гнусно същество, преспало с почти целия Холивуд (горкия Брад Пит!). За съжаление виждам по-скоро петно в биографията на Джоел и Итън, отколкото „нещо наистина качествено“. Единствения начин това да бъде качествен филм е или Коен да го режисират собственоръчно, или да бъде някой по-добър от Радфорд, или да е просто дебютант. Смърди ми повече на реклама, ала с какво са облечени звездите или кой с кой се пипа, отколкото на съдържателна кино новина. За леката Анджелина това е възможно най-големия комплимент в цялата ѝ кариера, докато за Коен е просто едно овалване в Холивудския звезден блясък, без значение, че ще се стараят и ще качат нивото, най-малкото, защото си слагат имената отдолу.

  2. Ох, леле майко.
    Само това мога да кажа по този проект.
    И без това последните 20 години имам доста „проблеми“ с Коенови…