Днес 24 Frames съобщиха, че правата на един от най-известните романи на легендарния Рей Бредбъри „Марсиански хроники” са били закупени за екранизиране от продуцента Джон Дейвис („Пришълецът срещу Хищникът” и „Аз, роботът”). Ако сте объркани от думата роман и смятате, че става въпрос по-скоро за сборник разкази, трябва да признаем, че сте прави, и ще добавим, че често такива произведения са наричани „Fix-up” романи.

Но както и да е. Искрено сме изненадани, че досега никой не е проявил интерес към „Хрониките” –   разбира се, извън телевизионната версия от 1980 г., която самият Бредбъри намира за „just boring“ – и започваме наистина да се убеждаваме, че успехът на „Аватар” наистина има пръст в засиления интерес към любимия ни жанр напоследък – идея, чието лансиране малко ни дразнеше.

Да ви кажем обаче, че каквито и да са причините зад този интерес, на нас не ни пука особено, защото единственото, което ни интересува, е да има повечко фантастични филми, особено пък по известни и сериозни произведения като това.

Що се касае до името на Джон Дейвис, сигурни сме, че доста от хардкор феновете на класическата фантастика са понастръхнали, защото смятат, че той леко опропасти една от най-обичаните от тях творби „Аз, роботът” на Азимов (също представляващ „Fix-up” роман) и не искат същото да се случи и с „Марсианските хроники”. Ние обаче сме почитатели на екранната версия на „Аз, роботът” – дело на един от любимите ни режисьори Алекс Прояс – и затова не се впрягаме толкова.

Накрая, само да вметнем, че благодарение на Empire цял ден си повтаряме “Get your ass to Mars, Get your ass to Mars, Get your ass to Mars…” и т.н.! С което леко поизнервихме хората около нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *