Малко позарязахме отразяването на „Хелбой“ („Hellboy“). Въпреки че последният трейлър отбеляза известно подобрение (чисто тонално) спрямо всичко, което видяхме като реклами до момента, като цяло този (според нас абсолютно ненужен) рибут на поредицата изглежда доста лошо на всяко едно ниво. А това ни натъжава, предвид притежаващия голям потенциал творчески екип в лицето на режисьора Нийл Маршал и актьора Дейвид Харбър, да не говорим, като си помислим какъв би бил завършекът на трилогията на Гийермо дел Торо.

Но както и да е, няколко дни преди премиерата на „Хелбой“ се включваме с един огромен ъпдейт: специално промо с акцент върху „R“-рейтинга; два погледа зад кулисите, посветени на вярното адаптиране на комикса за екран и множеството „practical“ ефекти в продукцията; два телевизионни спота; няколко клипа и за финал, нова масивна порция плакати.

Преди да видите материалите, припомняме, че в „Хелбой“ Червения (Харбър) е извикан в провинциална Англия, за да се справи с трима вилнеещи великани. Там той открива Кървавата кралица Нимуе (Мила Йовович) – възкръснала древна магьосница, жадна да отмъсти за минали предателства. Изведнъж, хванат между свръхестественото и хората, Хелбой е настървен да спре Нимуе, без да предизвика края на света…

Super R-Rated Sizzle Reel

Зад кулисите

ТВ спотове

Клипове

Смятаме, че клиповете са най-големият атестат за лошото качество на филма. Не че останалите неща изглеждат супер… Мислим си как кървавият „sizzle“ вместо да ни изкефи на макс, ни кара да се прозяваме – изглежда ужасно дигитализирано и стерилно. Погледът зад кулисите, в които виждаме „practical“ ефектите, ни радва – Баба Яга е може би единственото нещо, което ни харесва истински, но жалкото е, че тези елементи са удавени в тоновете компютърна кръв и издишат под натиска на цялостната евтина визия. Още веднъж, жалко.

Ето и споменатата по-горе нова, масивна порция плакати.

Режисьор на „Хелбой“ („Hellboy“) е Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола. В ролите са Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким, Саша Лейн, Брийн Глийсън и др.

Премиерата на филма е на 12 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Отказаха на Дел Торо , защото е искал 150 млн. , а тука с тези 110-120 млн.( около) не виждам голяма разлика 🙂

    1. Със 150 млн бюджет филмът на Дел Торо щеше да изкара много повече пари от колкото тази боза с 85 млн бюджет ?

    2. По-скоро 50 млн. му е бюджета 🙂 Ебаго толко евтино

  2. Ай ся, класическо б мууви с гилти плежър, не виждам кво па го храните все едно сте очаквали шедьовър.

  3. Предварителната оценка на критиците от Доматите е 12%, а началната оценка в IMDB на хората, които са гледали предпремиерата(или премиерата в някои части от света) за филма, е 5.8 от 10. Та тези оценки може би казват всичко за филма, въпреки че ютуберката
    Grace Randolph e извърнала поглед на някои от сцените, заради прекаленото графично насилие. Та любителите на „мозък и черва навън“, ще останат удовлетворени.