Първият трейлър на новата версия на „Хелбой“ („Hellboy“) беше олицетворение на дълбоките ни резерви, които таяхме спрямо филма (и които не позволихме да загърбим заради един готин плакат и няколко снимки на Дейвид Харбър в образ). Видяното ни разочарова изключително много, не само като адаптация на Хелбой, но и като филм по принцип, и намали очакванията ни до нещо от класата на „РПУ „Оня свят“.

Сега получаваме нов трейлър (всъщност са два, единият е нецензуриран – преди броени дни беше потвърдено, че рейтингът на филма ще бъде „R”) и поглеждаме просто от любопитство, за да видим дали има някакъв шанс студиото да е си е взело бележка и в опит да редуцират степента на катастрофата, да са се опитали да представят филма в друга светлина. Вижте сами след краткия синопсис.

В „Хелбой“ Червения (Харбър) е извикан в провинциална Англия, за да се справи с трима вилнеещи великани. Там той открива Кървавата кралица Нимуе (Мила Йовович) – възкръснала древна магьосница, жадна да отмъсти за минали предателства. Изведнъж, хванат между свръхестественото и хората, Хелбой е настървен да спре Нимуе, без да предизвика края на света…

Чисто тонално, определено има подобрение спрямо предишния трейлър, но като цяло усещането за плосък CGI стерилитет остава – нивото на ефектите е като от края на 90-те години на ХХ в. Все едно гледаме филм на Стивън Съмърс от онова време. Ако случайно ни се пригледа подобно нещо, ще си пуснем „Мумията“ или „Ван Хелзинг“. И „R”-рейтингът? Цялата тази CG кръв е жалка работа. Припомнете си само как подхождаше Гийермо дел Торо… Жалко за Нийл Маршал, когото принципно харесваме.

За финал вижте няколко постера. Те поне са готини.

hellboy_ver4_xlg hellboy_ver8_xlg hellboy_ver7_xlg hellboy_ver6_xlg плакат

Режисьор на „Hellboy“ е Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола. В ролите са Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким, Саша Лейн, Брийн Глийсън и др.

Премиерата на филма е на 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Учудващо този трейлър ми хареса. Нищо ,че на места изглежда евтино

  2. Пловдивчани ще разпознаят мястото, където се „ражда” Хелбой…

  3. Абе направо са си ужаст постерите (изключая „рисуваният“). Тия пропорции, ах мале :D. Деба, щом в старите се търпеше или поне не вадеше очи, значи може, а тука беж макя. Пропускам трейлъро засега.

  4. Боже опази! Тоя трейлър лъха така яко на посредничество и евтин cash grab, че няма накъде повече. “Хуморът” е все още инфантилен и натрапчив, CGI-ът е мега зле, а грима на Хелбой вместо да върви напред с материала изглежда сякаш е правен от студент първи курс в НАТФИЗ. Единственото, което ми хареса визуално е Мила Йовович в червения костюм. Като гледам са взели идеята на Дел Торо за третия филм и са я замазали да изглежда като origin история. Предричам епичен флоп в бокс офиса – може би по-голям от Pacific Rim 2 даже. Абе тия хора не разбраха ли, че без Дел Торо филмите му не търпят качествени продължения??!!

  5. Каквото и да си говорим, повечето филми вече са Бюджет Х – Приходи Y – важната е разликата в печалба. Другото се е чесане на езиците.

    1. Не съм убеден. Да, предните два не бяха бокс офис хитове, но втория излезе 2008, а оттогава насам комиксовото кино владее киносалоните. Нямаше да направи милиард със сигурност, но като нищо можеше да удари 5-600млн с Дел Торо като гръбнак на целия проект.