Уволнените сценаристи

Добре де – не ги връщат, просто май никой не ги е гонил. Преди няколко дни ви съобщихме  че Франк Дарабонт е уволнил целия сценарен екип „The Walking Dead”, но сега Гейл Ан Хърд, в интервю с „Entertainment Weekly”, обяви, че в това няма кой знае колко истина. Оказва се, че слуховете са тръгнали покрай един от сценаристите, който предпочел да се занимава със свой собствен сериал и затова няма да продължи работа по „The Walking Dead”. „Сред сценаристите има хора, които са си подготвили и други проекти, които стават техен приоритет, ако се превърнат в сериал”, казва Хърд.

Като изпълнителен продуцент на сериала, Хърд е достоверен източник, затова ще й се доверим и за останалите подробности, които споделя: всички главни актьори, чиито герои оцелеят след края на сезона, ще се завърнат във втория, който ще започне следващия октомври. „Мисля, че Франк и Робърт (Къркман, създател на комикса и изпълнителен продуцент на сериала) ще започнат да работят по втория сезон в началото на следващата година… Всички главни актьори са подписали договори за няколко сезона.”

Всичко това е добре; проблемът е, че вторият най-важен човек в този сериал – след Дарабонт – може и да не се завърне за следващия сезон. Както знаете, създателят на невероятния зомби-грим, легендарният Грег Никотеро, се готви за режисьорския си дебют и е много възможно да е прекалено зает, за да продължи с „The Walking Dead”. „Определено се надяваме да се върне за втория сезон”, казва Хърд. „Както при всички останали, въпросът е дали ще е свободен. Но той е много важна част от екипа, както и всички негови колеги в „KNB”. Те ще продължават да правят грим ефектите ни.

Нито дума за „любимката” ни и предстоящата й участ, но за сметка на това Хърд споделя изненадата си от успеха на сериала (петият епизод имаше по-висок рейтинг дори от феноменалния пилот „Days Gone Bye”): „Като се замислиш, това си е жанр, за който доста хора могат да си кажат „Това са зомбита, не са за мен”. Но установихме, че привлича повече хора от първоначалните очаквания.”

Е, ние винаги сме били в таргет аудиторията, но още откакто излязоха първоначалните рейтинги се радваме, че заразата се разпространява толкова успешно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Кефя се, все пак има зомбита, но смятам, че можеше да го напишат и по-добре.

 2. Персонална статистика за "Ходещото мъртво" 😀 :

  За сценаристите – чудесна новина

  За сюжета на последната серия – чудесен

  За ефектите – ужасни

  За купона у Дринов – чакаме покани + предварителни фотографии на набавения алкохол. 😀 😀 😀

 3. Не обръщайте внимание на Нострьо – малцинствата постоянно се оплакват. 😀 А купонът се чака с hype-отношение вече.

 4. @П. Терзиев

  Eфектите – ужасни? Кое това бе, зомби ефектите ли? Представяш ли си братче?!

  Покани за купона се издават, срещу удостоверение "кой е вашия спътник" – бира или "бичиз". 😀

  @UZUMAKI

  Само да не оувърхайпнеш! 🙂

  Почвайте писмата до Дарабонт, онази пача да загива!!!

  @Nostromo

  Много добро! 🙂 Вървете на умрелите си! 🙂 🙂

 5. @Дринов

  – експлозията на финала

  – чупенето на стъклото (резултатност от гранатата), което реално липсваше.

  Тези два момента лекичко ми убиха настроението. Аз по принцип съм си такъв. По отношение на ефектите съм яко критичен, но направени ли са качествено и най-голямата лиготия добива смисъл.

 6. Още не съм гледал последния епизод и не мога да кажа. Но досега, всичко беше на прилично ниво, само зоби ефектите бяха уникално яки! 🙂